Chinese kerncentrale moet toeristische trekpleister worden

China verzint van alles om meer toeristische trekpleisters te creëeren. China bouwt al een betonnen draak van 21 kilometer en is ook Disneyland aan het kopiëren. Of je er als toerist op zit te wachten is een tweede, maar een voormalige Chinese nucleaire basis wordt omgevormd tot een toeristische attractie.  Ik ga toch liever naar de Chinese Muur.

De eerste Chinese basis voor nucleaire wapens gaat een nieuwe toekomst tegemoet als toeristische attractie. De al in 1987 gesloten onderzoeks- en productiebasis in de noordelijk provincie Qinhai wordt volgens het Chinese persbureau Xinhua gepromoot als „nucleaire stad" en geboorteplaats van de Chinese atoom- en waterstofbom. China is sinds 1964 een atoomstaat.

Het ondergrondse complex in Qinhai, dat binnenkort wordt opengesteld, bestaat nu vooral uit lege ruimtes, maar een museum, hotels en een restaurant moeten de „vaderlandslievende attractie" extra kleur geven. Het complex maakte deel uit van een uitgestrekt gebied van 1100 vierkante kilometer waar de Chinezen hun nucleaire ambities vormgaven.

Bron: Yord

 

Lees ook:stalletjes op chinese muur verdwijnen
Lees ook:Al 1.5 miljoen reizigers met de omstreden trein naar Tibet
Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:China stelt omstreden eilandengroep open voor toerisme
Lees ook:De snelste trein ter wereld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chinese kerncentrale moet toeristische trekpleister worden

  1. Charlotte

    Hee allemaal, wat een gekken zeg! Zomaar disneyfiguren namaken. Dat ze dat gewoon doen! Ik heb respect voor mn medemensen, maar dit gaat echt te ver!

      /  

Comments are closed.