Ik wil weg, heel erg weg, maar waar kun je echt verdwijnen?

Op iedere straathoek een internetcafe en als je mobiel geen bereik heeft, dan kun je in ieder geval wel met je sateliet-telefoon even met je tante bellen. Maar als je dat echt niet wilt, waar moet je dan heen? Moeilijke vraag tegenwoordig aangezieen er landen in Afrika zijn waar elektriciteit schaars is, maar ondertussen wel een perfect gsm-netwerk ligt.

 

In Forbes Magazine stond onlangs een artikel met daarin acht plaatsen die zo afgelegen liggen dat je er niet gevonden zult worden. 

Tristan da Cunha bijvoorbeeld. Daar wonen 300 mensen en je kunt er alleen komen als je vanaf Kaapstad, Zuid-Afrika, vijf dagen gaat varen. Darien Gap is een andere afgelegen plek. Dat ligt tussen Panama en Colombia. Pas wel op want je schijnt er een behoorlijk ontvoeringsrisico te lopen. 
 
Foto’s en beschrijvingen van alle afgelegen plekken, vind je hier

Lees ook:Kaapstad, wat een stad!
Lees ook:Een avontuurlijke singlesreis: Afrika
Lees ook:Met de Oranjecamping veilig naar het WK voetbal in Zuid Afrika
Lees ook:De hoogste bungeeswing ter wereld
Lees ook:Baobab start met ontwikkelingsreizen

Geen reacties // Reageer