Heli-piloot redt surfers van een haai aanval

Passagiers aan boord van een helikopter die een rondvlucht maakte over  Zuid-Afrika's Plettenberg Bay kwamen op de eerste rij te zitten van een schouwspel waarbij een mensenhaai de aanval wilde in zetten op een stel surfers. De helikopter-piloot spotte een 3.5 meter lange haaien en zag de mensenhaai de nietsvermoedende surfers benaderen vlak voor de kust, toen hij vervolgens de helikopter richting de surfers bestuurde. Al zwaaiend probeerde de piloot de surfers te waarschuwen, waarbij de surfers dachten dat ze een vriendelijke groet kregen van de helikopterpiloot. Toen de haai op zo'n 5 meter genaderd was van de surfers, plaatste de piloot zijn helikopter tussen de haai en de surfers om zo een soort scheiding te creëren. Het groepje surfers kreeg pas echt in de gaten dat er wat mis was toen ze de passagiers als gekken zagen zwaaien. Door de actie van de piloot konden de surfers wegkomen terwijl de helikopter de haai in de gaten hield tot deze in de diepte van de zee verdween.

 

Lees ook:Haai duikt op in zwembad
Lees ook:Haai eet man op in Zuid Afrika
Lees ook:Duiker ontsnapt uit haai
Lees ook:Moeder spot haai op vakantiefoto’s van zoontje
Lees ook:14-jarige meisje slaat haai van zich af met een bodyboard

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Heli-piloot redt surfers van een haai aanval

 1. julian

  is niet waar was daar ook bij ik moest die haai wegjagen sprong op die haai en heb een eerst een goeie klap gegeven toen zwom hij al weg kreeg niet de kans om hem te vangen
  hellaas maar jah was wel ff leuk om te doen blijft spannend

    /  
  1. Emil Pabon

   dit is ook niet waar, ik was er ook bij en ik schreeuwde heel hard onder water om de haai een waarschuwing te geven omdat ik wist dat deze anders gestompt zou worden door mij. ik blijf het namelijk wel eng vinden om met haaien te vechten dus geef ze liever eerst een waarschuwing

     /  

Comments are closed.