China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd

China zal vanaf 2008 jaarlijks meer toeristen trekken dan de Verenigde Staten. De Aziatische grootmacht zal dan de VS vervangen als de op twee na populairste internationale toeristische bestemming. Over 10 jaar trekt China mogelijk meer toeristen dan de tot nu toe populairste vakantielanden Frankrijk en Spanje.

China zal vanaf 2008 jaarlijks meer toeristen trekken dan de Verenigde Staten.  Dat heeft een zegsman van de VN-organisatie voor toerisme (Unwto) gezegd in Peking, aldus Chinese kranten zondag.
De populairste toeristische bestemmingen in de wereld zijn Frankrijk en Spanje. Daarna volgen de Verenigde Staten en China. Het laatste land ontwikkelt zich rap als een steeds aantrekkelijker vakantieland, onder meer door ook strandbestemmingen te creëren op het zuidelijke eiland Hainan.
Over circa tien jaar zou China weleens het belangrijkste toeristische land ter wereld kunnen zijn, zo voorspelde de Verenigde Naties al eerder. China organiseert in 2008 de Olympische Spelen (Peking) en in 2010 de World Expo (Shanghai), evenementen die het toerisme nog verder zullen bevorderen.

ANP

Lees ook:Top 10 populaire herfstbestemmingen; Zuid-Afrika in opkomst
Lees ook:Frankrijk populairste vakantieland ter wereld
Lees ook:Amerikanen irritantste toeristen
Lees ook:China streeft naar steeds ‘intelligenter toerisme’
Lees ook:Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd

 1. Antoniem

  Zijn ze daar al niet genoeg overbevolkt zonder al die extra toeristen er nog eens bij?

    /  
 2. oko

  oennen

    /  
 3. Steef

  Eerst maar zorgen voor goede mensenrechten, dan zal ik er misschien over denken om daarheen te gaan.

    /  
  1. Peter

   Ik ben net terug uit China, en het was echt gaaf! Eigenlijk zag ik het tegenovergestelde als dat we in ons nieuws krijgen te zien en waar zo vaak een negatieve draai aan gegeven wordt, ik kan het iedereen aanbevelen om ook naar China te gaan en alles met eigen ogen te zien. Ik ga zeker nog eens terug, er is nog zoveel te zien!

   @Steef: Ik ben China rondgetrokken met een groep Chinese exchange studenten. Ik dacht net als jij toen ik kwam, maar toen ik over mensenrechten begon was hun antwoord net alsof ik een Nederlander over de Chinese mensenrechten hoor praten, zij zien juist westerse landen als wij als mensenrechtenschenders vanwege onze oorlogen buiten de grenzen en ontvoeringen en martelpraktijken van onschuldige mensen in Europa en Amerika. Op het gebied van mensenrechten kijken Chinezen dus net zo naar ons als wij naar hen, denk daar maar eens over na. Daarnaast staan in China ook veel oude momumenten uit een niet echt mooi verleden van ons in China waar je vast wel van op de hoogte bent, dat zit ook nog diep bij de Chinese bevolking.

     /  

Comments are closed.