10% reizigers kiest bestemming om sexaanbod

Dat sextoerisme bestaat is algemeen bekend. In bijvoorbeeld Pattaya in Thailand zie je vaak westerse toeristen met een, vaak veel te jong, Thais meisje lopen. Dat meisje doet dat echt niet omdat ze die dikke Duitser nou zo lekker vindt. In Amsterdam komen toeristen natuurlijk ook niet vanwege het rijksmuseum, maar vooral voor de drugs en de Wallen. Maar dat 10% van de reizigers (internationaal) zijn vakantiebestemming kiest om het sex-aanbod, dat verbaasd me toch wel. Dat is heel veel! Sterker nog, dat zijn wereldwijd 84 miljoen mensen! Sex sells… ja, maar je gaat toch niet je vakantiebestemming kiezen vanwege het sexaanbod? Heel veel mensen wel dus. Shocking! Vooral omdat jaarlijks wereldwijd bijna 3 miljoen kinderen het slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting door toeristen! Bah bah bah….

Deze cijfers werden gisteren in Parijs geopenbaard tijdens de eerste internationale dag van het verantwoorde toerisme.

De verwachting is dat het sekstoerisme de komende jaren nog verder zal toenemen. Dit omdat toerisme wereldwijd sowieso in een groeiperiode zit. Nu zijn er wereldwijd jaarlijks 842 miljoen toeristen en in 2010 zal dat tot een miljard zijn gestegen. Tegen 2020 zou het verdubbeld zijn tot 1,6 miljard.

Het fenomeen van sekstoerisme is van oudsher het grootst in Azië. Maar het is in opkomst in landen die hun toerisme volop ontwikkelen, zoals Marokko, Hongarije en Tsjechië. Sekstoerisme vindt vooral plaats in gebieden met een arme en laagontwikkelde bevolking.

Lees ook:Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen
Lees ook:Pattaya snel opkomende bestemming bij Nederlanders. Maar wat doen ze daar?
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:Tamar Centre biedt hulp aan prostituees in Thailand

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “10% reizigers kiest bestemming om sexaanbod

 1. jazzmin

  Da noem ik nou pervers!
  Zou graag eens weten hoe die sextoeristen hun zouden voelen als hun dochter zoets zou (moeten) doen. Walgelijk zoiets.
  Voor zo’n mensen zou Viagra zelf niet mogen helpen…

    /  
 2. soto

  m.h,ik heb 5 jaar in thailand gewoond,nu woon ik de republika dominicana,wat het sex toerisme betrefd in deze landen,is wat ik er nu van zie,NIHIL,dit i.v.m de stengere politie controles,dus ga kijken op de wallen

    /  
 3. marc

  wie rekent er even mee? 842 miljoen toersten, waarvan 8,4 miljoen sextoeristen is… 1%! natuurlijk nog steeds 8,4 miljoen te veel, maar waarom rekent niemand dat sommetje even na?

    /  
 4. Steven

  @ marc

  je kan natuurlijk ook even heel goed lezen
  die 10% is internationaal
  de 8,4 wereldwijd

    /  
 5. Mark

  Ik heb 7 jaar in Thailand gewoond en ik heb mijn vrouw daar in een bar ontmoet. We zijn erg gelukkig samen. Oordelen is weer lekker gemakkelijk. Overigens hebben Thaien geen bijzondere afkeur van dikke Duitsers, zoals Ronald Izendooren dat kennelijk wel heeft. Wat is precies de associatie met “dik”, Ronald? Dik = vies? Dik = ranzig? Dik stinkt? En wat als je Duitser bent, Ronald? Hoe erg zou dat precies zijn voor een Thaise? Hoeveel erger dan een Nederlander? Of een Japanner? Is een Duitser 2x of 3x zo erg als een Koreaan?

    /  
 6. marc

  @ steven

  quote “Sterker nog, dat zijn wereldwijd 8,4 miljoen mensen!”

  en

  “Nu zijn er wereldwijd jaarlijks 842 miljoen toeristen”

  mis ik iets?

    /  
 7. Ronald

  oeps… 84.2 miljoen is inderdaad 10% en niet 8.4 mildoen, Nog schokkender dus. Hoofdrekenen was nooit mijn sterkste kant. Het is aangepast.

  En Mark… Dat jij een Thaise vrouw hebt is hardstikke mooi natuurlijk. Natuurlijk zijn er ook liefdes mogelijk tussen Thaise en Europeanen. Ik ken de cultuurverschillen en ik heb niks tegen dikke Duitsers, maar dit artikel is bedoeld om een discussie los te maken. Dikke Duitser – een sterotypering. Voel je vooral niet aangesproken. Ik denk dat iedereen over zichzelf wel weet of hij zich aangesproken moet voelen… dik of niet… Het is gewoon ranzig als je met een mindejarig meisje je hotelkamer induikt! Dat moet je met me eens zijn.

    /  
 8. Anton

  Weer zo’n tendentieus stukje vol insinuaties met de bedoeling om legale seksuele contacten en relaties tussen meerderjarige partners in een kwaad daglicht te zetten. Eigenlijk een politiek correcte, namaak progressieve vorm van rascisme, immers legale seksuele contacten tussen twee blanken worden niet afgekeurd. Maar blank (en ook nog dik) met Aziatisch mag niet, bah, vies. Misbruik van minderjarigen is een heel ander verhaal. Dat is uiteraard illegaal. Natuurlijk is het ranzig om met een minderjarige seks te hebben. Maar sekstoerisme is niet per definitie pedo-sekstoerisme. Dat verschil wordt (opzettelijk?) vergeten door zedenprekers en moraalridders. Heb je trouwens wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de seksuele voorkeur van Thaise vrouwen? Is het wel bewezen dat zij een hekel hebben aan dikke Duitsers? Er bestaan trouwens ook dikke Thaise vrouwen; misschien hebben ze wel een slanke Duitse sekspartner, is dat wel toegestaan? Verder is het “dat verbaast me” en niet “dat verbaasd me”.

    /  
 9. DrBukkake

  Ik neuk me altijd suf in Thailand voor 500 baht per keer, de meisjes van 18 zijn dol me op en dat ik kaal en dik ben maakt ze niks uit. Nee, die kutwijven in nederland met hun droge vaginas, nee, daar heb je wat aan!

    /  
 10. Henk

  Roland heeft over de dik duisters, volgens mij is Roland met zijn voorbeeld even erg als een dikke Duisters over wie hij heeft.
  Ik ben nooit in Thailand geweest en ik ga niet heen wegens de naam van het land.
  Toch heeft Mark gelijk. Mensen in vakjes plaatsen zijn wij in het westen heel goed in. Wie zijn goed om mesen te delen, dat is dik en de andere is lang, weer een andere mooi en weer een andere met een lange neus. Het gevolg van deze indeling dat de Duisters naar Thailand gaan waar geen indeling van de mensen is.
  Het zou beter zijn als de aandacht wordt besteed aan bestrijden van volmaakt maatschapij en over de vraag waarom de Duisters naar Thailand gaan, waarom willen de Duisterse vrouwen niet naar bed met een dikke Duisters.
  De andere kern probleem, waarom wordt de rijkdom van de aard niet eerlijk verdeeld.
  Waarom moeten wij in het westen zo veel rijdom hebben en andere mensen op de aard van honger dood of bijna dood gaan. Als je honger hebt doe je alles om te overleven, dus ook sex.
  De hele onzin van cijfers en bijeenkomsten zullen nooit iets veranderen, het is leuk voor onderzoekers en wetenschappers om erover te praten ook voor Ronland om over te schrijven. Alle gepraat is onzin, hoelang wordt over dit onderwerp gepraat en geschrijven(tiental jaren) en het zal de komende 50jaar ook blijven, helaas.
  Roland je hoeft niet zo idealische te doen met je cijfers en gepraat in Parijs of waar dan ook. Er zal niks veranderen. Mark is dichterbij de waarheid dan jij.
  Ik hoop dat je het sextoerisme gaat volgen en dat je over 5 of 10 jaar je zelf gaat af vragen, hebben alle deze cijfers en berichten in de media iets geholpen. Ik kan je garanderen dat niks zal veranderen.

    /  
 11. Ronald

  Beste Henk,

  Allereerst… ik heet Ronald.
  Heb je vorige week naar Weg met BNN gekeken? Zo niet, kijk dan maar eens via uitzendinggemist.nl. Dan zul je zien dat mijn ‘typering’ klopt. Je zag daar alleen maar dikke mannen rondlopen die met geld die meisjes ‘kopen’. Ok , die meisjes doen dat vrijwillig (behalve de minderjarigen dan) omdat ze er meer mee kunnen verdienen dan een ander baantje (al is het totaal geen vetpot). Je hoeft niet aan te komen met het verhaal dat het op tv allemaal uit z’n verband gerukt is, want dat is bij dit programma dus absoluut niet zo (ik heb meegewerkt aan dit programma en weet dat alles wat ze laten zien echt is). Kom niet aan met je rijkdom verhaal. Die mensen die in Pattaya die meisjes ‘kopen’ zijn juist die rijke mensen (of doen alsof) die die meisjes uitbuiten. Iedereen moet het lekker zelf weten, maar ik mag hier wel zeggen wat ik er van vindt en heb totaal niet de illusie dat ik de wereld kan veranderen. Over 10 jaar zullen er nog veel meer sextoeristen zijn dan nu. Kijk maar naar de uitzending van vorige week en dan begrijp je misschien wat ik bedoel. Het is mijn mening en daar blijf ik bij! De cijfers zijn feiten, die heb ik niet verzonnen of onderzocht maar komen van een officiele instantie.

    /  
 12. Do

  Tjoinge jonge jonge, wat maak jij nou dan weer een probleem om kleine dingetjes?
  Allereerst… ik heet Ronald. Wat heeft dat nou te maken met het hele verhaal? Dat boeit gewoon helemaal niets. Vertel eens wat zinnigs.

    /  
 13. anne

  echt schande ik vind dat die landen die dit hebben aan de schandpaal moeten, dus geboycot worden. Zou zelf nooit naar land gaan waarvan ik dit wist, zoals Tailand en nog een paar daar in Azie

    /  
 14. anne

  ik heb het over kindermisbruik uiteraard in bovenstaand stukje. Wat volwassenen doen moeten ze zelf weten.

    /  
 15. john

  Nou………….ik ga over twee maanden weer een weekje naar pattaya. Eigenlijk weet ik niet wat er mis mee is. Die tyd dat ik daar ben, zorg ik altyd goed voor het meisje ze is 32, ik ben er 39. Ze blijft dan een weekje bij me, en krijgt dan omgerekend +- 400 euro.

    /  
 16. Dominique

  @ John
  Ik snap het ook niet waarom iedereen hier zo’n probleem van maakt. Het is al jaren zo, en nu ineens wordt er aandacht aan besteedt. De meisjes doen het, meestal, toch vrijwillig. In de zin dat ze niet gedwongen worden door een of andere man ofzo. Het komt gewoon door het tekort aan geld, of ze vinden het leuk. Zolang er niets ergs gebeurt en ze het zelf willen, maak er dan geen probleem van.

    /  
 17. soto

  het is zo erg in thailand,in holland is het prima,vrouwenhandel,veel misbruik van minderjarigen,gedwongenn prostitutie,uitbuiting van de vrouwen,
  o wat is het toch goed in in ons lief landje.
  geef mij maar thailand,7 jaar gewoond,en nooit gedwongen prostitutie gezien
  yon

    /  
 18. Mark

  Ronald, je begrijpt het niet. Laat het zo zijn dat de meeste mannen in Pattaya dik zijn. Wat maakt het precies erger dat daar dikke mannen zitten dan wanneer er dunne mannen zouden zitten? Dat zit in je hoofd en het zit niet alleen in jouw hoofd, het zit in de hoofden van zovelen: Dik = FOUT. En dan is het verbazingwekkend dat deze dikke mannen hun geluk elders op de wereld gaan beproeven??? Dat lijkt me eerder normaal gedrag. Lees dit anders eens: http://www.meervrijheid.nl/sextoerisme_sekstoerisme.htm

    /  
 19. soto

  JA,DAAR BEN IK WEER,ZOALS IK VERTELD HEB,HEB IK IN THAILAND GEWOOND,NU WOON IK IN DE DOMINICAANSE REP.HET DUURT NU ZO LANG DIE VERHALEN OVER DIE DIKKE,OUDE,VIEZE MANNEN,ZOEKEN ALLEMAAL NAAR SEX,MAAR NIEMAND SCHRIJFT OVER DE WESTERSE VROUWEN,DIE BIJ ONS IN DE CARIBE KOMEN,SNEL NAAR ,T HOTEL EN DAARNA OP JACHT NAAR DE DOMINICAANSE MANNEN,DUS DIT ZIJN OOK HOERENLOPERS,DIKKE,VIEZE,OUDE VROUWEN DIE NEUKEN MET EEN JONGE MAN,IS DIT NORMAAL,NIEMAND RONALD, DIE ER OVERSCHRIJFT,DUS RONALD ORIENTEER JE EERST BETER,
  GRT YON

    /  
 20. Anton

  De “dikke Duitsers” en andere “dikke” (=foute, slechte, vieze) sekstoeristen (waarom is dik trouwens fout, slecht en vies?) geven het geld rechtstreeks aan hun sekspartner. Veel beter dan al dat geld dat via de reguliere ontwikkelingssamenwerking in de zakken verdwijnt van corrupte ambtenaren. Sekstoerisme is een veel betere vorm van ontwikkelingshulp.

    /  
 21. Hertje

  Elk jaar gaan miljoenen jongeren naar ibiza, spanje etc. om zich van de wereld te zuipen en zich in comateuze toestand te laten neuken door kerels die ze een uurtje voordien hebben ontmoet, dit is ook sextoerisme en het wordt aanvaard (kost je enkel een paar pintjes)! Prostitutie is het oudste beroep in de wereld en zal nooit verdwijnen, waarom dat deze mannen altijd bestempeld worden als dik, kaal,respektloos begrijp ik helemaal niet, gooi er vervolgens nog wat pedosaus over en het onderwerp is volledig gestigmatiseerd!

    /  
 22. Patrick Beusekom

  Ik wordt er elke keer weer doodziek van dat mensen zo makkelijk conclusies trekken op dingen die ze van horen zeggen hebben maar zelf nooit hebben gezien.
  Sextoerisme is niks mis mee wanneer dat ongedwongen is en wanneer het om meerderjarigen gaat.
  In Thailand,waar ik elk jaar kom..en zeker in Pattaya,gaat het om volwassen vrouwen die zelf kiezen voor dat beroep.
  De leeftijd waarop meisjes mogen werken is 20,ze hebben een ID card die ze als ze met je meegaan in het hotel in moeten leveren en Thailand is geen ontwikkelingsland meer,de politie controleert,de straffen zijn niet mals en de gevangenissen bepaald geen pretje.
  Praat elkaar maar lekker na maar ik heb nog nooit 1 documentaire gezien waarop kinderpostitutie te zien is..het is mij alle keren dat ik daar geweest ben nog nooit aangeboden (wel op Bali bv maar daar hoor je niemand over) en ik heb het ook nog nooit gezien.
  Dat je dikke oude mannen ziet met jongere vrouwen is een feit..maar dat die jonge vrouwen meerderjarig zijn en vrijwillig in het vak zitten lees en hoor je nooit. Ze hebben geen pooiers of loverboys en gaan wanneer ze dat willen naar hun geboortestreek (meestal Isaan).
  Het is voor die vrouwen een keuze..ze kunnen voor een paar Euro per dag in een fabriek,winkel of hotel werken..of ze kunnen het tienvoudige per dag verdienen door de prostitutie in te gaan.
  Wil je medelijden hebben..heb dan medelijden met die vrouwen die ervoor kiezen om een ”gewone” baan te hebben voor een grijpstuiver..DAT zijn de echte slaven.
  Meisjes in de entertainment en hun klanten hebben een win-win situatie waar ze allebei voor kiezen.
  Vaak echter worden die ouwe vieze mannen financieel volledig leeggetrokken door die meiden.

  Mensen praten maar ze weten helemaal niets van hoe het er echt aan toegaat.

    /  

Comments are closed.