kijken, kijken… niet kopen!

"kijken, kijken… niet kopen", een buitenlandse winkelier heeft het je vast wel eens nageroepen! Nederlanders staan bekend om de gierigheid. Het Wereld Natuur Fonds lanceert nu een nieuwe website met deze slogan. Niet om je op te roepen geen souvenirs te kopen, maar wel om je te informeren over 'foute' souvenirs. Vele souvenirs zijn gemaakt van bedreigde dier- en plantensoorten en het WNF roept op tot voorzichtigheid bij het aanschaffen van souvenirs. Niet alle souvenirs zijn zo onschuldig als ze eruit zien. De gevolgen voor de natuur zijn groot wanneer de handel in deze souvenirs doorgaat.

Op de website vind je tips over het aanschaffen van souvenirs, een filmpje en een top 10 van de meest gebruikte dier- en plantensoorten voor souvenirs.

Lees ook:Souvenirs op vakantie. Is dit OK of niet? Gebruik de Ok App van de Douane
Lees ook:De meest waardevolle souvenirs zijn vaak niet te koop
Lees ook:Columbus schept orde in de internet-jungle
Lees ook:Politie Italie redt dronken varkentje
Lees ook:Dode kameel gevonden… in Zweden???

Geen reacties // Reageer