Extreem lage landing van KLM-vliegtuig

Even bukken, daar komt een vliegtuig! Een Boeing van KLM vliegt extreem laag richting de landingsbaan van St. Maarten. Kan dit wel? Of ziet iemand ergens bewijs dat het nep is? Als het mij zou overkomen, zou ik in ieder geval niet zo rustig blijven staan…

Als je vliegtuig zo landt, zal het in ieder geval niet zo snel breken. Dat deed dit vliegtuig wel.

Lees ook:  Noodlanding live op Japanse televisie

Lees ook:Geslaagde mislukte landing
Lees ook:Vliegtuig maakt noodlanding op de snelweg in New Jersey
Lees ook:Russisch Lifenews toont filmbeelden ramp Malaysia Airlines neergestort vliegtuig
Lees ook:Mogelijk ook Belgische slachtoffers bij ramp #MH17
Lees ook:Vliegtuig crasht in Hudson-river New York

51 Reacties // Reageer

51 thoughts on “Extreem lage landing van KLM-vliegtuig

 1. Hans

  Leuk zo’n stukje vliegen over het strand. Maar wie gaat daar dan ook staan?

    /  
 2. Bram

  Ja hoor,

  dit is vrij normaal op Sint Maarten. Als het meezit kun je door de raampjes naar binnen kijken.

    /  
 3. Mike

  Als je goed kijkt zie je op het water de schaduw “meeviegen”. Dus het lijkt me een echt filmpje. Neemt niet weg dat het idd errug laag is.

    /  
 4. J.J.

  Lijkt me vrij normaal.. het is natuurlijk wel erg laag.. Maar als je bij schiphol kijkt langs de A4 heb je ook een baan waar ze vrij laag over komen.
  Er staat trouwens op youtube nog een filmpje van een KLM 747 die landt op St. Maarten vanuit de cockpit en dan hoor je een stem zeggen “100″ op het moment dat ze over komen vliegen dat zou betekenen dat ze nog 100 meter boven de grond zitten.

    /  
  1. rimko

   filmpje is echt, als de GPWS van een vliegtuig ” 100″ als callout geeft, betekent dit 100 feet dus dat is rond de 20 meter.

     /  
 5. FAF

  Dit is echt waar! Ben daar diverse keren geweest. Echt gezond om daar te liggen/staan lijkt het mij niet.

  Je kan daar ook goed zien wat voor troep zo’n vliegtuig uitstoot bij de landing.

    /  
 6. jaap

  kan het fimpje niet zien maar neem aan dat het de landing betreft van een 747 op St maarten.
  inderdaad kom je daar binnen over het water, de baan is vrij kort met nog eens een vervelende berg erachter. het is dus zaak om het vliegtuig aan het begin van de baan neer te zetten en heb dit vele malen meegemaakt als boordwerktuigkundige van de KLM op de B747-300.
  overigens meld iemand dat je in de cockpit 100 hoort roepen en dat is correct maar dit is 100feet en geen 100 m (100feet is ca 30m!); daarna hoor je nog de kreet 50 waarop de vlieger de neus van het vliegtuig wat omhoogtrekt (flare) om de landing te maken.
  er is een keer een Air France 747 geweest die echt te laag binnen kwam en daar kon je bij wijze van spreken op het strand voor de baan de wielen aanraken…..

    /  
 7. Jw uit Curacao

  Ja, zeker waar, ik ken het. Maar het leukste is wanneer die start. Dan kan het zo “bulderen” dat je weggeblazen wordt.
  Helaas vliegt nu alleen de MD 11 nog. Alleen een boeing van Corsair eens de week nog, geloof ik. Groeten, Jw uit Curacao

    /  
 8. blub

  hmmm, het water bewwog wel mee, dus het zal wel echt zijn, alleen, de cameraman wist wel dat het vliegtuig eraan kwam

    /  
 9. Jw uit Curacao

  veel mensen staan te wachten bij de sunset beach bar op het vliegtuig. die tijden zijn bekend. zelfs al waarneembaar in de hal van het vliegveld zelf. Iets anders: die baan is inderdaad nogal kort. Ik zat een keer tijdens een europacupwedstrijd in het vliegtuig terwijl het vliegtuig landde. Het vliegtuig ging te snel. De ventielen sprongen uit het remsysteem (veiligheid), moesten opnieuw worden ingevlogen en dat werd dus overvachten op SXM. Ik was namelijk onderweg naar Curacao. Volgens de piloten was het een geheel normale landing (niet dus).

    /  
 10. Michel

  Nou ik heb daar zelf enkele keren gestaan. Dit is absoluut echt, MAAR zelfs voor Sint Maarten is dit te laag. Want er zit ook nog een hek van 2 meter hoog tussen de weg en die raakt ie nog net niet. Bovendien raakt ie gelijk de landingsbaan terwijl je die normaal pas na zo’n 300 meter raakt.

  Dus JA dit is echt en NEE dit is niet normaal zelfs voor daar niet.

    /  
 11. geenidee

  dag wreed laag man!!!

  je kan m gewoon bijna aanraken!

  whahahaha

  is er ieman dhier die reageerd een mooie boy?!

  mail me xxx

    /  
 12. geenidee

  heey ben je mooi?

  hoe zie je eruit?

    /  
 13. John

  100 bedoelen ze 100 feet. Ongeveer 30 meter dus…Dit hoort er lekker bij al zit hij bijna met z’n banden in het hek..haha

    /  
 14. dimitry

  ik zou daar ook niet moeten springen want dan stoot ik me hoofd aan dat toestel, hehe. maar zonder grappen dat hekje wat daar staat moet dat niet wat lager hij kwam er bijna tegen aan…

    /  
 15. Mark

  De 100, die jij gehoort hebt in het filmpje op Youtube,zijn feeth.
  100 voet is een andere hoogte dan 100 meter.
  Moet je even uitzoeken hoeveel meter een voet is. Succes!!!

    /  
 16. urny

  Hey ben daar vaak geweest dat is vrij normaal op st. maarten en JW komt die Boeing van air-france niet meer op donderdagen? en over het laage landing moeten jullie niet bang voor te wezen want anders kan het niet.. als tie ietsjes meer gaat wachten om te landen zit tie straks in het water na het piste..

    /  
 17. boomboom

  J.J.
  “100″ betekent 100 feet. berekend naar de luchtdruk op grondniveau van plaats van aankomst, dus ongeveer 30,3 mtr boven de grond. Dus nog lager. :)

    /  
 18. Jw uit Curacao

  Hey Urny, zou nog wel kunnen die boeing. Ik ga altijd door naar curacao. En daar wordt nu alleen nog maar op gevlogen met de md 11. Naar SXM-CUR (en CUR-SXM) vlieg ik met DAE of Insel air (lokaal vluchtje). Mooi vliegveld wel SXM. Zeker in vergelijking tot het oude. Zal d eKLM een oop geld gekost hebben. ELke paar maanden een keer fout landen daar.

    /  
 19. steve

  ik vraag me af of t egt is. de mensen hebben hun oren niet dicht en het water beweegt niet door de motoren.

    /  
 20. Brigitte

  Ja, dit is een geweldige bezienswaardigheid van Sint Maarten. Ook het vertrek is een belevenis op zich, vlak na de start moet de Boeing (vorig jaar nog mee gevlogen) een zwiepert naar rechts maken anders is het tegen de berg aan.
  geweldig !

    /  
 21. Pascal

  Ja, dit filmpje is echt. Ben zelf daar ook een paar keer geland.
  Het is een korte strip, dus het vliegtuig moet echt in de ankers.
  Je hebt wel een leuk strandtentje daar, genaamd Sunset Beach Bar. Daar kun je alles goed zien.

    /  
 22. ron

  na is wel in foods he is zon 30 meter

    /  
 23. jeffrey

  in sint maarten is dat het normaaaalste van de wereld. maar het was wel een lage..
  ps. ik ben daar geweest en ze komen heeeel laag idd

    /  
 24. Anouk

  Het is niet vreemd als een vliegtuig laag vliegt om te landen. Vooral op eilanden komt dat vaker voor ik heb het ook meegemaakt op Samos. Maar dit is extreem laag en echt niet mogelijk. Die mensen die er onder staan kunnen dan echt niet blijven staan door de luchtverplaatsing van het vlegtuig. Weet wel dat zo’n vliegtuig nog wel een behoorlijke snelheid heeft als het gaat landen!!!

    /  
 25. Danny

  Woow

    /  
 26. Rituals

  Dit is heel normaal inderdaad. De landingsbaan van sint maarten ligt direct aan het strand. Het is altijd een heel machtig gezicht om dit te zien, maakt niet uit van uit welk punt je het bekijkt (vliegtuig of strand).
  Ik blijf het bijzonder vinden om zo boeing te zien landen.

    /  
 27. kev

  het kan egt niey want door de druk van ut vliegtuig word je omver geblazen ga zelf mar is onder een vliegtuig staan als hij net land .
  en aan ut geluid te horen hoor je amper wind je hoord wel wat mar niey veel

  greetings kev

    /  
 28. sxmgirl

  Nou ik heb jaren op sint maarten gewoond en ik heb ze vaak genoeg gezien. De vliegtuigen landen hier echt heel laag hoor! Ik moet wel zeggen, wat andere mensen ook al hebben gezegd, deze is heel erg laag…maar ik heb ook vaak genoeg op die grote toestellen gestaan als ze gingen landen, een super gaaf gevoel!

    /  
 29. Jaap

  [het kan egt niey want door de druk van ut vliegtuig word je omver geblazen ga zelf mar is onder een vliegtuig staan als hij net land .
  en aan ut geluid te horen hoor je amper wind je hoord wel wat mar niey veel]

  Behalve op vliegdekschepen landen vliegtuigen niet met vol gas. Dus zoveel druk is er niet, bovendien verplaatst de druk het vliegtuig en blijft er dus weinig energie over om mensen weg te blazen.
  Wat betreft wind is drukverschil, en dat is er weinig, dus ook weinig wind.
  Verder staan er meerdere filmpjes op internet, en zijn er een groot aantal bewoners of bezoekers van st. maarten die dit bevestigen.
  Punt.

    /  
 30. Theo Hagedoorn

  De landing van de KLM Boeing op Juliana Airport op Sint Maarten, zoals in het filmpje, is gebruikelijk. Alle grotere toestellen komen zo laag aan om meteen aan het begin van de baan de landing definitief in te zetten. De opnamen zijn gemaakt vanaf de Sunset Beachbar. Ik heb ze daar zelf zien landen. Erg spectaculair

    /  
 31. victor

  k denk nep want als je goed kijk zie je de mensen in de auto niet na het vliegtuig kijken en hetzelfde geld voor de mensen onder het vliegtuig.

    /  
 32. stephan

  Als ze het in de cockpit hebben over “100″
  dan bedoelen ze daar “feet” mee.
  In werkelijkheid vliegt men dan op 30 meter hoogte.
  1 foot/feet is ongeveer 30 cm.
  Heb ooit 1 keer een landing in dde cocpit van een DC-10 meegemaakt op Miami en dat was zo’n beetje het laatste wat ze zeiden.
  100, 5.4.3.2.1… touchdown!
  Vandaar.
  Gr.

    /  
 33. Dick en Anita

  Het kan, de landingsbaan begint gelijk na het strandje. Het is één van de topattracties van Sint Maarten en schijnt de enige plek ter wereld te zijn waar je zo dicht bij de vliegtuigen kan zien landen. Op onze eigen website hebben we een soortgelijk filmpje staan, zelf gemaakt, begin maart van dit jaar. Zie onder het kopje logboek.
  Groeten van de crew van de Kind of Blue.

    /  
 34. jw uit curacao

  dick en anita, bent u het echtpaar dat samen vliegt op de 747?

    /  
 35. willem

  In wintertijd land het vliegtiug op het ijs want dan is de baan langer en de schaatsenrijders vormen dan een erehaag!

    /  
 36. Bart

  Ik ben piloot in opleiding en wij krijgen ook regelmatig een simulatie over de landig op sint maarten, Dit toestel vliegt inderdaad erg laag, te laag want als er een vrachtwagen staat dan wordt ie meegenomen maar voor een Boeing 747 is het heel moeilijk landen daar vanwege het grote gewicht en kleine landingsbaan.

    /  
 37. Bas

  = ECHT

    /  
 38. dirk

  NEE MENSEN dIT IS NIET NORMAAL.
  Deze collega Gezagvoerder dient gelijk te worden ontslagen. Ja u leest het goed.
  Een normale landing, ja ook daar op Sint Maarten, is 50 voet over de drempel van de baan (dus zo’m 17,5 meter hoog)
  Die drempelis niet voor maar na dat hek!!!
  Dan raak je met de wielen na 300 meter de baan, en zo is alles berekend en zijn de procedures.
  Geen enkel probleem.
  Je wordt er voor betaald dit soort stomiteiten niet te doen, en hier zijn vele honderden mensen door het oog van de naald gegaan kan ik u garanderen.
  Ik krijg er de rillingen van over mijn rug.

    /  
 39. Arthur

  Deze landing is wel erg vroeg op de baan. Het stond in het Antilliaans Dagblad van juli 2006.

    /  
 40. Maikel

  Piloot gelijk ontslaan. Het hoofdlanding gestel komt op de pianokeys terecht van de baan en dat mag niet…..(een soort verdrijvings vak)

    /  
 41. N

  heb hier op youtube wel meerdere filmpjes van gezien. Ook mooi en ruig is om te zien hoe de mensen omver worden geblazen bij de start van zo’n 747.
  Geloof wel dat het echt is. Ook al is het wat laag, maar de baan is nou eenmaal kort, dus grote en zware vliegtuigen zoals deze moeten wel landen aan het begin van de baan.

    /  
 42. Ids

  Ik heb veel filmpjes gezien van landingen op sint maarten maar deze is echt ziek laag:O
  Wel gaaf trouwens om daar te staan lijkt me

    /  
 43. Flinstone

  Ze zijn toch op de baan geland? Weet niet wat het probleem is… Hebben ze knap gedaan!

    /  
 44. ricardo

  wowjo gek hendig laag hahaha je zou daar is mote staan volgens mij kwam er een wiel tegen het hekje aan en die auto heeft ook wel weer geluk gehad ik heb zelf nog nooit gevlogen ga het wel binne kort doen naar spanje hopelijk niet zo laag over de weg ik wil naruurlijk wel wat zien op zo hoogte haha laters

    /  
 45. ricardo

  wowjo hendig laag gek ik heb nog nooit gevlogen maar ga wel doen wil echt niet zo laag landen hahahaha gr ricardo typis klm he (K)an (L)aag (M)iken of (K)us (L)euke (M)eiden

  gr ricardo

    /  
 46. Juan J.Metz

  Sorry wat is het probleem, dit was 100Ft / 30 meter hoogte, vrij normaal voor St.Maarten, gaat net zo op Aruba, over zee aanvliegen.
  En verder een PERFECTE TOUCHDOWN proficiat captain.

    /  
 47. Pingback: De kortste landingsbaan | Travel

 48. Laudie

  Dit is echt waar. Ik ben zelf regelmatig naar St. Maarten gevlogen en heb daar zelf ook op het strand gestaan. Ze vliegen er heel laag. Wel heel mooi om te zien!

    /  
 49. Leslie

  Ik woon op St. Maarten en kan jullie vertellen dat dit niet nep is. Het wel zo dat deze kist wel erg laag binnen komt. Normaal gesproken komen ze niet zo laag binnen. Het was wel een mooi gezicht!;-)

    /  
 50. K

  Het is echt, het vliegtuig moet wel zo laag vliegen, de landingsbaan is namelijk maar 2 km lang. En aangezien een vliegtuig als dat toch een aardige remweg heeft..
  1+1 = 2 dan hea..

    /  

Comments are closed.