Snelweg naar Mount Everest voor Olympische vlam

China begint volgende week met de aanleg van een snelweg van de voet van de Mount Everest naar het Everest Base Camp op 5200 meter. De snelweg wordt aangelegd aan de Tibetaanse zijde van de hoogste berg op aarde (8848 meter). De Olympische vlam gaat voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing op wereldreis. De route is gepland over de top van de Mount Everest. De snelweg moet de weg naar de top eenvoudiger maken. Bovendien denkt China met deze nieuwe snelweg meer toeristen en bergbeklimmers naar het Base Camp aan de Tibetaanse zijde van de berg te trekken.

De wereldreis van de vlam gaat over alle continenten en is ongeveer 14.000 kilometer lang. China kondigde in april aan de ambitie te hebben de vlam op de top van de Everest te krijgen. De aanleg van de snelweg kost zo'n 16 miljoen Euro en de snelweg zou zo'n 108 kilometer lang worden.

 

Lees ook:Al 1.5 miljoen reizigers met de omstreden trein naar Tibet
Lees ook:Eerste parachutesprong boven Mount Everest
Lees ook:Mount Everest krijgt politiepost op 5000 meter
Lees ook:Nieuw record: 17 keer de mount everest beklommen
Lees ook:Meisje (13) uit India jongste klimster Mount Everest ooit

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Snelweg naar Mount Everest voor Olympische vlam

  1. Pingback: Al 1.5 miljoen reizigers met de omstreden trein naar Tibet | Travel