Tientallen doden door hittegolf in Zuid-Europa

Terwijl het in Nederland steeds slechter weer aan het worden is, zijn de temperaturen in de landen rond de Middellandse Zee en in Oost-Europa extreem te noemen. In onder meer Griekenland, Albanië, Italië, Cyprus en Turkije zijn de afgelopen dagen temperaturen genoteerd van meer dan 40 graden. In Griekenland werd gisteren een warmterecord gebroken met 46 graden. In het zuiden van Italië is vandaag een weeralarm afgegeven. Daar verwacht men temperaturen van 45 graden. Het weeralarm geldt met name vor ouderen en hartpatiënten. In diverse landen zijn mensen overleden door de hitte. In Griekenland zijn vandaag twee mensen bezweken aan de hitte en in Roemenië zijn minstens 25 mensen om het leven gekomen. Ook in Turkije is een dode gevallen. In andere landen zijn tevens met name ouderen bezweken. De hitte houdt de komende dagen nog aan. Pas in het weekend wordt er verkoeling verwacht door zware onweersbuien.   

Lees ook:Hittegolf in Griekenland
Lees ook:Toeristen verdronken nabij Italiaanse stranden
Lees ook:Meer toeristen op zoek naar vliegtickets in periode Gay Pride
Lees ook:Zomerse temperaturen in Griekenland
Lees ook:Last minute aanbieding Turkije

Geen reacties // Reageer