Speciale vluchten voor rokers

Op vrijwel ieder vliegveld worden rokers geweerd. Wie er eentje wil opsteken kan alleen terecht in een handjevol bars op een terminal of anders moet hij maar buiten gaan staan paffen. Roken in het vliegtuig is al helemaal uit den boze.

Maar binnenkort zullen tabaksliefhebbers over de hele wereld hun weg naar Dusseldorf weten te vinden. Een nieuwe ,hier gevestigde, luchtvaartmaatschappij is van plan om lange luxe vluchten aan te bieden, allereerst naar Azië, waar rokers verwend zullen worden. De nieuwe luchtvaartmaatschappij heet Smokers International Airlines, of kortweg Smintair.

De oprichter is een plaatselijke ondernemer die een terugkeer belooft naar de tijden dat het reizen per vliegtuig nog een zekere glamour had. Alexander W. Schoppman meent dat vliegtuigpassagiers tegenwoordig als vee behandeld worden. Bij Smintair zal er volgens Schoppman voldoende ruimte zijn om aan kleine zonden toe te geven, of dat nu roken is, of drinken, of het wagen van een klein gokje. Zijn passagiers kunnen terecht in de bars op het bovendek van een Boeing 747, die opnieuw is ingericht voor het vervoer van slechts 138 passagiers in plaats van de gebruikelijke 400 bij andere maatschappijen.

Goedkoop zijn de plaatsen niet. Iedereen zit eerste klas en een retourtje naar Japan gaat tussen de 6.700 en 14.500 dollar kosten. Aanvankelijk werd Schoppman uitgelachen toen hij zijn plannen bekend maakte. "Mensen denken dat de cabine blauw zal staan van de rook, maar dat is onzin. De lucht bij Smintair zal juist meer verfrist worden dan bij een gewone vlucht. Je ruikt zelfs niet eens de sigaret of pijp van degene die naast je zit".

bron: Aroundtheglobe

Lees ook:Franse minister wil rookvrije plaatsen op stranden en in parken
Lees ook:Lichtgewonden in KLM-vliegtuig door turbulentie
Lees ook:Ryanair: ‘driekwart passagiers wil staan’
Lees ook:KLM vliegtuig maakt voorzorgslanding in Oeganda
Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Speciale vluchten voor rokers

 1. J.M.v.Gulik

  Mijn reactie op rokers in het vliegtuig.
  Ik heb al vele vluchten vroeger gemaakt toen het roken nog mocht.Toen zaten de niet rokers graag achterin was zo gezellig bij de vrienden die wel rookten.
  Het feit is dat men het roken heeft afgeschaft vanwege kosten besparing en niet omdat men had geklaagd over het roken.Nu heeft men nog steeds last aan de luchtwegen omdat de ventilatie verselucht toevoer van buiten slecht staat afgesteld ook weer kosten besparing minder brandstof gebruik.
  In 1999 werd een Engelse piloot er op aangesproken door zijn maatschappij op staffe van ontslag ,hij had te veel geventileerd met de buitenlucht.
  En kosten besparing asbakken schoonmaak.
  Dat is de werkelijke reden.
  Trouwens ik rook zelf niet ,maar heb begrip voor de roker .Die trouwens behoorlijk belasting betaald en dat vangt de staat.
  Hou op met die hetse ,regering of vliegmaatschappij.Of bied de rokers een gratis kuuroord aan om van het roken af te komen inplaats met allerlei regeltjes aan te komen.

    /  

Comments are closed.