Goedkoop vliegen vanaf luchthavens in België en Duitsland

De meeste Nederlanders vliegen vanaf Schiphol naar de meest uiteenlopende bestemmingen over de hele wereld, maar regionale luchthavens komen steeds meer op. Regionale luchthavens mogen steeds meer Nederlandse passagiers verwelkomen. Zeker nu de Nederlandse regering de vliegtax gaat invoeren, wordt het alleen maar aantrekkelijker om vanaf luchthavens als Düsseldorf of Brussel te gaan vliegen. Voor het geld dat je moet betalen aan vliegtax koop je namelijk een retourtje Düsseldorf met ICE.Wist je dat je vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar vele Europese en intercontinentale bestemmingen kunt vliegen? Colombo, Bangkok, Jakarta, Beijing, Kaapstad en nog veel meer. Steeds meer grote luchtvaartmaatschappijen gebruiken Düsseldorf als luchthaven. Air Berlin/LTU is een Duitse charterairline (een soort Martinair) en vliegt naar vele bestemmingen voor gunstige prijzen. Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt naar Dubai, vanwaar je naar vele Aziatische bestemmingen kunt vllegen. Deze tarieven zijn met name in juli en augustus zeer gunstig, omdat deze periode voor vluchten naar Dubai geen hoogseizoen is.

Vliegen vanaf Düsseldorf kan je zo een paar honderd euro schelen, ook omdat de luchthavenbelasting veel lager is dan wanneer je van Schiphol vertrekt.

Düsseldorf is vanuit Nederland makkelijk te bereiken. Je kunt je auto vrij goedkoop parkeren bij de luchthaven (long haul), maar ook met de trein ben je er zo. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem kun je per ICE naar Düsseldorf Hauptbahnhof reizen en daar overstappen op de skytrain naar de luchthaven. Een retourtje met reductie kost je zo'n 64 euro.

 

Lees ook:Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf
Lees ook:Met Emirates vanaf Amsterdam naar Dubai en bestemmingen in Azië, Afrika en Australie
Lees ook:Met KLM goedkoper vliegen vanaf Dusseldorf. Mag je dan in Amsterdam in of uitstappen?
Lees ook:Met Air Berlin goedkoop vliegen naar verre bestemmingen?
Lees ook:Weeze en Dusseldorf Airport; steeds meer Nederlanders vliegen vanaf Duitse luchthavens

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Goedkoop vliegen vanaf luchthavens in België en Duitsland

 1. Djoen

  Wat ik me afvraag: als ik een KLM ticket vanaf Dusseldorf koop, moet ik dan ook echt in Dusseldorf in- en uitstappen? Ik woon naast Schiphol en de vlucht maakt een tussenstop vanaf Dusseldorf in Schiphol naar eindbestemming in USA. Mag ik ook via internet inchecken en gewoon niet de Dusseldorf-Schiphol vlucht nemen?

    /  
 2. hallo Djoen

  ik heb nagevraagd bij klm, omdat vliegen via maastricht voor mij ook 150 euro scheelt met 2 personen. Ik woon in het buitenland. Ik vroeg of ik dan op schiphol uit kan stappen en dan niet de vlucht neem naar maastricht. Ze vertelden mij dat alle vluchten erna komen te vervallen, dus ook je terugvlucht. Dus helaas niet mogelijk

    /  
 3. Pingback: Actie: Goedkoop vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven, Dusseldorf en Brussel | Travel

 4. Pingback: Goedkoop vliegen via Brussel | Travel

Comments are closed.