Toeristen gedood in Kenia

Het geweld in het westen van Kenia neemt opnieuw toe. Veertien mensen zijn zondag levend verbrand, nadat hun huizen door rebellen in brand waren gestoken. Voor het eerst zijn ook toeristen het slachtoffer geworden van het conflict in het land.

Volgens een politiecommandant uit Naivasha zijn er tot nu toe veertien verbrande lijken gevonden. In totaal zijn er 23 doden gevallen bij de branden in de stad.

In de provincie Rift Valley in het westen van Kenia is het etnisch en politiek gemotiveerde geweld volledig geëscaleerd. Geschat wordt dat er sinds donderdag zeker vijftig doden zijn gevallen in de hoofdstad Nakuru en Naivasha.

Sinds de verkiezingen van eind vorig jaar is het land in de greep van geweld. Volgens een telling van het persbureau AFP zijn er al zeker 850 mensen omgekomen door het geweld en meer dan een kwart miljoen burgers zijn op de vlucht geslagen.

Zondag zijn ook voor het eerst toeristen omgekomen bij het Keniaanse geweld. De twee Duitse slachtoffers, een toerist en een bewoner, werden aangevallen in de woning van een van hun vrienden. "We hebben twee verdachten opgepakt en het onderzoek gaat verder", aldus de man.

De oppositie onder leiding van Raila Odinga (62) betwist de herverkiezing van president Mwai Kibaki (76) fel. Odinga is van de westelijke Luo-stam en Kibaki van de Kikuyu-stam. De politieke rivalen beschuldigden elkaar van het oplopende geweld tussen de beide stammen.

Oud secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is in Kenia om te proberen de crisis te beëindigen. Zondag is hij in beraad gegaan met oppositieleider Odinga. Hij is eerder met beide leiders om de tafel geweest, maar dat heeft geen akkoord opgeleverd.

bron: knacks.be

Lees ook:Obama gaat zorgen voor positieve impuls Kenia
Lees ook:busongeluk in Tibet; 11 toeristen gedood
Lees ook:Toeristen komen om in China
Lees ook:Overstromingen in Kenia verwoesten safari lodges; 6 doden en honderden toeristen geevacueerd
Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero

Geen reacties // Reageer