‘Negatief reisadvies’ voor Kenia

Reizen naar Kenia valt niet meer onder de dekking van het Calamiteitenfonds. In de volksmond heet dit een negatief reisadvies (officieel bestaat die term niet). De ongeregeldheden van de afgelopen dagen zijn voor de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCF) aanleiding om de dekkingsbeperking met ingang van vandaag uit te breiden tot heel Kenia. Het calamiteitenfonds heeft dit bekendgemaakt.

De maatregel betekent dat consumenten die na vandaag een reis naar Kenia boeken waarop de dekkingsbeperking van toepassing is, geen recht hebben op garantie van de stichting. Reizigers die al een reis naar Kenia hadden geboekt die nog niet is begonnen, kunnen gedurende de looptijd van de dekkingsbeperking vanaf dertig dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. Zij kunnen zich hiervoor wenden tot hun reisorganisator. Mocht je toch een reis naar Kenia boeken of de reis toch gaan maken dan heb je geen recht op hulp van het Calamiteitenfonds. Reizen is op eigen risico. Mensen die alleen losse vliegtuigtickets per lijndienst kochten met bestemming Kenia vallen niet onder de garantie van het calamiteitenfonds. De instelling van de dekkingsbeperking is op hun boeking niet van toepassing.

Het calamiteitenfonds is een onafhankelijke stichting en beschermt klanten van de aangesloten reisorganisaties tegen financiële schade bij calamiteiten. Op 27 december vonden in Kenia verkiezingen plaats, waarbij onregelmatigheden zijn geconstateerd. Dat leidde tot ongeregeldheden in verschillende delen van het land. De situatie is sindsdien zeer gespannen, er zijn al vele doden gevallen.

 

Lees ook:Calamiteitenfonds: dekkingsbeperking voor Bangkok. Reiziger kan kosteloos annuleren.
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Geen negatief reisadvies voor Sri Lanka
Lees ook:Reisadvies en tips Kenia
Lees ook:Oad Reizen vandaag failliet verklaard

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Negatief reisadvies’ voor Kenia

  1. pete

    ik heb een ticket naar kenia via Vliegwinkel bij KLM geboekt. Vliegwinkel zegt dat het van KLM afhangt of ik het kan wijzigen naar Tanzania, maar kan dit dus ook via het fonds direct? of is dat alleen annuleren?

      /  
  2. ronald

    nee het calamiteitenfonds geldt alleen voor apkketreizen geboekt via een ANVR reisorganisatie. Pakketreizen houdt in vliegticket + minimaal 2 hotelovernachtingen. Voor losse tickets geldt dit niet.

      /  

Comments are closed.