Trends jongerenreizen – de hotspots van 2008; Spanje, Kreta, Kroatië én Thailand

Jongeren blijven massaal naar de standaard ‘zon, zee & zuip’ bestemmingen als Lloret de Mar, Chersonissos en Blanes reizen. Het lijkt misschien alsof er geen trends waarneembaar zijn in jongerenreizen. Jongeren zijn eigenlijk kuddedieren; met z’n allen in de bus naar de Costa Brava. Maar is dat wel zo? Nee, tegenwoordig zijn er ook rondreizen naar o.a. Slovenië & Kroatie en Thailand en die zijn razend populair

Volgens jongerenreizen.nl, een website met vrijwel het complete jongerenreizen-aanbod van de Nederlandse reisorganisaties is Spanje de nummer 1 voor jongeren, gevolgd door het Griekse eiland Kreta. Verrassend is de nummer 3 Kroatië. Bulgarije is een redelijke nieuwkomer en heeft Turkije als jongeren-hotspot inmiddels al ingehaald. Het complete lijstje:

Top 10 (ei)landen
Spanje 22%
Kreta 10%
Kroatië 7%
Italië 6%
Frankrijk 5%
Bulgarije 5%
Mallorca 5%
Ibiza 4%
Nederland 4%
Turkije 4%

Hot Spots Top 10
Lloret de Mar 15%
Chersonissos 12%
Blanes 7%
Salou 5%
Rimini 5%
El Arenal 4%
Zonnestrand 4%
Medulin 3%
Albufeira 3%
Malgrat de Mar 3%

Toch zijn er nieuwe ontwikkelingen in jongerenreizen. Jongeren houden niet meer zo van actieve vakanties, maar sporten als golfsurfen, kitesurfen, catamaranzeilen en duiken zijn wel in. Aan de Atlantische kust vind je talloze Surfcamps, zoals het Brunotti Beachcamp waar elk jaar duizenden jongeren zich uitleven op een surfboard.

In 2008 is er een nieuwe aanbieder van jongerenreizen bijgekomen. Reisorganisatie Mambo heeft ervoor gekozen juist niet de massale jongerenbestemmingen aan te bieden, maar met een vernieuwend aanbod te komen. Zo worden er in Riva del Garda aan het Gardameer windsurf & catamaranzeil-reizen aangeboden en kunnen jongeren vanaf 17 jaar rondreizen maken door o.a. Slovenië & Kroatië. Het meest opvallend in het aanbod van Mambo is de jongerenreis naar Thailand.

Lees ook:Actieve jongerenvakanties en Rondreizen voor jongeren by Mambo
Lees ook:Mambo organiseert nu ook jongerenreizen, groepsreizen voor jongeren en rondreizen naar o.a. Frankrijk, Italië, Spanje, Slovenië, Kroatië, Turkije, Thailand, Corsica, Toscane
Lees ook:Jongerenbestemmingen: what’s hot & not – jongerenreis, jongerenreizen, jongerenvakanties
Lees ook:Kreta populairste bestemming van de afgelopen jaren
Lees ook:Reisorganisaties in strijd om jongeren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trends jongerenreizen – de hotspots van 2008; Spanje, Kreta, Kroatië én Thailand

  1. jongerenreizen.nl

    Ben wel benieuwd naar de hotspots van 2009. Begin al zin te krijgen in de zomer! :)

      /  

Comments are closed.