Somalische vrouw probeert vliegtuig te kapen in Nieuw Zeeland

Een 33-jarige vrouwvan Somalische afkomst heeft tijdens een binnenlandse vlucht in Nieuw-Zeeland geprobeerd een vliegtuig te kapen. Daarbij stak ze in op de beide piloten van de Jetstream 32 van Air New Zealand. De piloten raakten lichtgewond en wisten 26 minuten later een geslaagde landing te maken in Christchurch.

Na de landing bestormde de politie het vliegtuig en arresteerde de gewelddadige vrouw. De zeven passagiers bleven bij de actie ongedeerd. De vrouw had gedreigd het vliegtuig op te blazen. Bij nader onderzoek zijn echter geen explosieven aangetroffen, zo melden lokale media.

De piloten werd na de landing behandeld in een ziekenhuis. Eén van hem had verwondingen in zijn hand, de ander in zijn voet. Het vliegtuig van Chistchurch was wegens het incident drie uur lang gesloten.

Lees ook:Dronken man dreigt vliegtuig te kapen
Lees ook:Brandend vliegtuig crasht in Iran, geen doden
Lees ook:OM laat tweede verdachte ‘kaping’ Rotterdam vrij
Lees ook:Bijzondere dag voor Schiphol
Lees ook:Gecrasht vliegtuig vloog te hard

Geen reacties // Reageer