Nederlanders plannen minder vakantie

Nederlanders maken in 2008 veel minder vakantieplannen dan de voorgaande jaren. Dat blijkt uit een onderzoek dat het ContinuVakantieOnderzoek, meldde het vakblad Reisrevue. Uit de meting blijkt dat slechts 72 procent van de Nederlanders vakantieplannen heeft voor de komende zomer. Vorige jaar lag dat aantal in januari nog 4 procent hoger.

De terugval heeft vooral gevolgen voor de binnenlandse toerismesector. Het aantal vakanties in eigen land ligt maar liefst 9 procent lager dan vorige jaar. De slechte zomer van 2007 is daaraan volgens de onderzoekers mede debet. Ook de onder druk staande koopkracht lijkt een oorzaak te zijn.

Lees ook:Helft Europeanen blijft in eigen land
Lees ook:Terreurdreiging heeft geen invloed op vakantieplannen Nederlanders
Lees ook:Veel mensen naar de kust tijdens meivakantie
Lees ook:EK bepaalt vakantieplan miljoen Nederlanders
Lees ook:Nederlanders boeken massaal zomervakantie

Geen reacties // Reageer