Nederlanders boeken massaal zomervakantie

Nederlanders zijn volgens brancheorganisatie ANVR massaal bezig met het boeken van hun zomervakantie. Bij ANVR-leden liggen boekingen voor de zomer tot en met 3 februari 13 procent voor op dezelfde periode vorig jaar. ANVR vermoedt dat de groei van het aantal geboekte vakanties wordt veroorzaakt door een toenemend consumentenvertrouwen en scherpe reisaanbiedingen.

Vooral verre vliegvakanties zijn al enige tijd wat meer in trek, mede dankzij de zwakke dollar tegenover de sterke euro. Daardoor is het voor Nederlanders relatief voordelig om buiten Europa op vakantie te gaan.

Van alle vakantiegangers die het vliegtuig boeken, 55 procent van het totaal, kiest overigens tachtig procent voor een Europese bestemming en maakt, volgens de ANVR-cijfers, slechts één op de vijf een verre reis.

Europese bestemmingen groeiden daardoor tot nu toe ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar met 14 procent, verre bestemmingen boekten 26 procent meer Nederlandse vakantiegangers.

Lees ook:Nederlanders nog niet bezig met vakantie
Lees ook:Vakantie boekingen onder het vriespunt. Vooral wintersport loopt slecht
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:Frankrijk scoort goed voor de zomervakantie
Lees ook:Vertrouwen stijgt; Nederlanders gaan weer vaker naar Griekenland

Geen reacties // Reageer