Hotel Zugbrücke Grenzau: bijkomen in Duitse idylle

Wil je even helemaal ertussenuit maar heb je geen zin (of geld) om te vliegen, kan je met een kleine vier uur naar het gebied rond de Duitse stad Koblenz rijden. Een mooie plaats om bij te komen is het Wellness Hotel Zugbrücke Grenzau. Op een klein oppervlak heb je daar alles om even goed bij te tanken: sauna’s, zwembaden, natuur en uitgaansgelegenheden op het hotelcomplex zelf. En een kwartiertje verderop zit je toch midden in een stad.

Het hotel ligt bijna verstopt tussen de heuvels, op 15 km van de stad Koblenz. Naast het hoofdgebouw staan verschillende andere ruimtes. Sommigen zijn restaurants maar er is ook een bowlingbaan en een pingpongruimte. Dit laatste is momenteel de grootste publiekstrekker volgens de manager dhr Gstettner. “Momenteel zijn het vooral Duitsers die hier vakantie komen houden, maar langzaamaan krijgen we ook meer buitenlanders. Daar streven we ook naar.”

Zugbrücke is al jaren eigendom van de familie Gstettner. Toen ze in de jaren zeventig begonnen stond er nog maar een gebouw. In de loop van de jaren zijn er meer complexen bijgekomen. “Wij willen dat onze gasten zich op het terrein zelf kunnen vermaken. Er is ook een Club waar mensen kunnen dansen en bijna iedereen die hier komt maakt gebruik van het enorme saunacomplex. Het is echt onze bedoeling dat mensen even helemaal van huis weg zijn en kunnen bijkomen van alle dagelijkse spanningen.”

Qua eten zit er voor elk wat wils tussen. Er is een uitgebreid buffet, een bistro waar je voor weinig geld een enorme biefstuk met alles erop en eraan krijgt en een a la carte restaurant. Bij die laatste betaal je wel iets meer maar dat proef je ook. Hier kan je je tegeoed doen aan wild en verse vis en er staan ook verschillende streekgerechten op het menu. Net als bij de bistro zijn de porties enorm.

Het dorpje Grenzau stelt in principe niet zoveel voor. Sterker nog, je mag van geluk spreken als je inwoners ziet, zo schaars bevolkt is het hier. Wat wel een aanrader is, is de ruïne van het dorp waar je naar boven kan klimmen. Hier krijg je het beste uitzicht te zien en dat is in deze streek adembenemend.

Al met al maakt Hotel Zugbrücke Grenzau waar wat ze belooft. Je kan je hier in een paar dagen helemaal bijtanken (met name door de vele sauna’s, massagestoelen en zwembaden) en is daarmee een absolute aanrader.

Voordelen: omgeving, mooie kamers, zwembaden en sauna’s, bowlingcomplex en bar op het terrein, goed eten voor vriendelijke prijzen, topservice over de gehele linie

Nadelen: geen behalve dat er in Grenzau zelf niet veel te beleven valt (maar dat is door alle voorzieningen op het terrein niet echt een gemis).

Kijk voor meer info op www.zugbruecke.de

Lees ook:Last minute naar Benidorm in Spanje
Lees ook:3-daagse minivakantie slechts E 69,-
Lees ook:Center Parcs De Kempervennen: bijkomen in Brabant
Lees ook:Hotel zonder recensies wordt weinig geboekt
Lees ook:Last minute aanbiedingen augustus naar Mallorca, Brazilie en Portugal

Geen reacties // Reageer