Nederlanders massaal naar Lourdes

Nederlanders gaan deze meivakantie massaal naar Lourdes met vakantie, zo meldde de Telegraaf. Het bisdom Groningen Leeuwarden heeft maar liefst drie vliegtuigen, bussen en een trein gecharterd om de Nederlanders op de plaats van bestemming te brengen.

Lourdes is een heilige plaats omdat Maria daar honderdvijftig jaar geleden aan (de toen 14 jaar oude) Bernadette Soubirou zou hebben openbaard. Dat gebeurde niet eenmaal maar volgens Bernadette kreeg zij regelmatig bezoekjes van de moeder van Jezus. Vanwege het jubileum trekken extra veel mensen erheen. In totaal worden dit jaar acht miljoen pelgrims verwacht in het Franse plaatsje. 

Lees ook:Bedevaartsoord Lourdes staat blank
Lees ook:Heilig water komt vliegtuig niet in
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:Douane onderschept zelfgemaakt paspoort meisje (9) niet
Lees ook:Hele maand december kerstsferen in Praag

Geen reacties // Reageer