Tourisme op Cuba stijgt met 15 procent

Volgens Cubaanse autoriteiten heeft het tourisme op Cuba zich hersteld na een moeilijke periode van twee jaar. De laatste twee kwartalen zou het aantal touristen telkens met 15 procent zijn gestegen. Dit berichtte de Cubaanse media vandaag.

Vorige week maandag werd aangegeven dat het aantal bezoekers voor dit jaar de 1 miljoen had gepasseerd. Door het Amerikaanse embargo, komen geen touristen uit de VS naar Cuba. de landen waar de bestemming het populairst is, zijn Italie, Canada, Engeland en Spanje.

Nadat Fidel Castro's broer Raoul de macht overnam, zijn er wat veranderingen doorgevoerd die invloed kunnen hebben op deze statistieken. Zo heeft hij de regel opgeheven dat Cubanen zelf niet mogen verblijven in de touristische hotels en resorts. Veel Cubanen maken hier in het laagseizoen nu gebruik van.

Lees ook:Cubanen hoeven geen vergunning meer om te reizen
Lees ook:Vliegtuig met 3 Nederlanders crasht in Cuba, geen overlevenden
Lees ook:Singlereizen Cuba – Groepsreizen Cuba – Singlereis Cuba – Groepsreis Cuba
Lees ook:Amerikanen mogen weer reizen naar Cuba
Lees ook:Cuba, nu heen gaan of juist niet?

Geen reacties // Reageer