Van Kos naar Bodrum

Wie naar Kos gaat, kan ook heel gemakkelijk een bezoek brengen aan de Turkse badplaats Bodrum. Je kan de plaats al in de verte zien liggen. Je neemt de veerboot en binnen het uur zit je in Bodrum, waar je dan de hele dag kan blijven. Meer weten over het visum, kosten en wat er te beleven valt?

Voor dertig euro een dagje Turkije 

De kosten voor de retourvaart kosten ongeveer dertig tot vijftig euro. De prijs hangt af van wat er inbegrepen is. Normaal heb je een visum nodig in Turkije.
Bij een dagexcursie naar Bodrum werkt het anders. Je ontvangt
geen visum of stempels, maar krijgt een tijdelijk visum
op een briefje dat alleen geldig is voor die dag. Dat visum ontvang je bij
aankomst in Bodrum en lever je weer in bij vetrek naar Kos.

Bodrum 

Als een van de populaire badplaatsen van Turkije heeft Bodrum alles wat de toerist zoekt. Hotels, stranden, uitgaansgelegenheden en restaurants zijn hier allemaal te vinden. Cultuur is hier ook te vinden zoals de fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus (de vroegere naam van Bodrum), De Petrusburcht, met het onderwatermuseum waarin het glaswrak is tentoongesteld (een belangrijke archeologische vondst) en een Grieks theater.

Winkelen kan hier ook uitstekend. Je hebt hier uiteraard een grote markt aan neppe designer producten. Onthoud alleen dat het eigenlijk niet mag dus laadt niet je hele koffer vol met Gucci tassen.

De op een na grootste plaats op het schiereiland is Turgutreis. Dit is de moeite waard voor een bezoek op de zaterdag. Er is dan namelijk een grote markt waar veel toeristen op af komen.

Aanrader

Wie naar Kos gaat, moet eigenlijk ook een bezoekje brengen aan Bodrum. Het is een mooie manier om wat mee te pikken van de Turkse cultuur. Wie langer wil gaan, kan er natuurlijk ook voor kiezen om juist in Bodrum te verblijven en een dagje naar Kos te gaan!

 

Lees ook:Citytrip Istanbul het goedkoopst
Lees ook:Prijsafspraken in de reiswereld?
Lees ook:Bomaanslag in Turkije
Lees ook:jongerenreizen in Bodrum – Gumbet in Turkije, jongerenreis, jongerenvakanties in Turkije
Lees ook:Grote Markt Brussel voorzien van gratis wifi

Geen reacties // Reageer