Hittegolf in Griekenland

In het zuidoosten van Europa is momenteel een hittegolf gaande. Met name in Griekenland zijn de temperaturen enorm gestegen. Deze zijn ruim boven de veertig graden. De warmste dag wordt vandaag verwacht.

De warmte wordt veroorzaakt door hete lucht die met zuidelijke winden wordt aangevoerd uit Afrika. Mensen worden zoveel mogelijk aangeraden binnen te blijven en veel water te drinken. Voor diegenen die niet beschikken over airco zijn gebouwen toegankelijk gemaakt. Er zijn voor zover bekend nog geen doden gevallen. In Roemenie zijn wel een aantal ouderen bezweken.

In 1987 werd het zuidoosten van Europa getroffen door een
gelijksoortige hittegolf. Toen vielen er in Griekenland in twaalf dagen
tijd 1500 doden.

Lees ook:Hevige bosbranden in Zuid-Europa
Lees ook:Parkpop in Den Haag
Lees ook:Noodtoestand in Griekenland door bosbranden; al zeker 44 doden
Lees ook:In 2012 veel minder doden bij vliegtuigrampen
Lees ook:Griekenland getroffen door aardbeving

Geen reacties // Reageer