Verongelukt vliegtuig Spanair stond in achteruit

Eén van de motoren van het Spanair-vliegtuig dat vorige week bij het
opstijgen neerstortte in de Spaanse hoofdstad Madrid, stond in
achteruit. Verschillende kranten berichten dit naar aanleiding van luchtvaartdeskundigen.

 

Het is onduidelijk waarom het mechanisme in achteruit stond toen het
vliegtuig wilde opstijgen. Het systeem dient om het vliegtuig te laten
remmen en kan normaal gesproken alleen worden geactiveerd wanneer een
toestel zich op de grond bevindt.

Op het terrein rond de piste zijn er sporen die erop wijzen dat de staart van de MD-82 de grond heeft geraakt. Het toestel heeft ongeveer 1.200 meter afgelegd en heeft drie keer de grond geraakt op oneffendheden, waarop brand volgde.

Lees ook:Sjeik uit vliegtuig gezet
Lees ook:Gecrashed Spanair vliegtuig mocht opstijgen na problemen
Lees ook:Transavia vliegtuig keert terug nadat staart de startbaan heeft geraakt
Lees ook:153 doden bij vliegtuigongeluk Spanair in Madrid
Lees ook:Boeing Transavia op Schiphol ontruimd na steekvlam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verongelukt vliegtuig Spanair stond in achteruit

  1. Geraldine

    Allereerst vind ik het verschrikkelijk voor de nabestaanden en ook voor de overlevenden van deze vlucht met Spanair! Heel toevallig heb ik vorige week woensdag samen met mijn ouders en dochtertje deze vliegmaatschappij meegemaakt! Qua service echt fantastisch, meer dan wat ik bij enig vliegmaatschappij meemaak! Maar het vliegtuig, liet helaas aan de wensen niet te kunnen voldoen! Slechtzittende plaatsen en dat er bij een landing pasagiers het enorm trillende tussenstuk (soort decoratie boog!) moesten tegenhouden en daardoor de stroom uitviel bij deze stoelen (riemen vast, no-smoking melding), hadden we ook zoiets van, gaat dit wel goed??!! Veel hilariteit op zo’n moment. Getuigd voor mij niet echt van een briljant toestel en dan lees ik de op een na beste maatschappij van Spanje???? Nooit eerder met hun gevlogen, maar de service is echt uitstekend, maar helaas redt je het daar niet alleen mee, blijkt weer. Maar goed, ook een eerdere ervaring met Onur Air was niet briljant (staart raakte ook duidelijk startbaan bij opstijgen!). Ging gelukkig goed, maar dat een vlucht zo eindigt…..Verschrikkelijk!

      /  

Comments are closed.