Seismologen voorspellen nog tsunami in Indische Oceaan

De verwachting van seismologen is dat de landen rond de Indische Oceaan binnen de komende decennia weer te maken zullen krijgen met een tsunami zoals 26 december 2004. Dat hebben zij voorspeld nadat ze alle aardbevingen in de regio sinds 1350 onderzochten.

Op 26 december 2004 vond in de oceaan, in de buurt van het eiland Sumatra, een aardbeving van 9,3 op de schaal van Richter plaats op 10 kilometer diepte. Vloedgolven van tien meter hoog zorgden voor duizenden slachtoffers. De beving maakte zelfs in Afrika slachtoffers.

Lees ook:Chili opnieuw getroffen door zware aardbeving
Lees ook:Zware aardbeving bij Java
Lees ook:Angst voor tsunami na krachtige aardbeving in Indonesië
Lees ook:Krachtige aardbeving schokt Italië
Lees ook:Zeker 150 doden bij aardbeving Italië

Geen reacties // Reageer