Recordaantal toeristen in Nepal in 2008

Nepal heeft in 2008 het recordaantal toeristen mogen verwelkomen. En dat slechts twee jaar na het einde van de burgeroorlog.

Bijna 550.000 mensen brachten een bezoek aan het land. Eigenlijk werd er gerekend op meer dan dat aantal. De aanslagen in Mumbai en de blokkades in Thailand zouden eraan hebben bijgedragen dat er minder mensen naar Nepal zijn gegaan het afgelopen jaar.

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Nepal. Meer dan 300.000 mensen zijn in de toeristische sector werkzaam. De regering heeft dan ook plannen voor een campagne welke ervoor moet zorgen dat er vanaf 2011 een miljoen toeristen per jaar naar Nepal komen.

Lees ook:400 miljoen euro moet toerisme Spanje redden
Lees ook:Turkije in een dip
Lees ook:Blokkade luchthaven halveert prijzen seksclubs Bangkok
Lees ook:Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen
Lees ook:Griekse toeristensector minder hard getroffen dan verwacht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Recordaantal toeristen in Nepal in 2008

 1. GvP

  Ik moet zeggen dat het ook de moeite waard is om daar naartoe te gaan. Schitterend land met hele vriendelijke mensen en een zeer wisselende natuur. Als je in Kathmandu verblijft is het prettig om buiten Thamel te slapen gezien dat een constante drukte heeft (denk Kalverstraat op zaterdag alleen dan met auto’s, brommers en riskja’s die allemaal tuteren om aandacht).

    /  
 2. Jeanne

  Thamel is niet te vergelijken met de Kalverstraat.
  Totaal andere winkels. En dan nog maar niet te spreken over de geuren,ander publiek,etc.

    /  
 3. GvP

  doelde met de kalverstraat ook puur op de drukte dan al het andere wat het daar zo uniek maakt ;-)

    /  

Comments are closed.