Vastgelopen cruiseship Antarctica kan weer door

Het in Antarctica aan de grond gelopen cruiseschip Ocean Nova kan weer verder varen. De 65 passagiers waren eerder door het cruiseschip Clipper Adventurer overgenomen en worden naar Argentinie gebracht.

Het 73 meter lange schip met een voor ijsvaarten versterkte romp heeft blijkbaar geen schade ondervonden van het vastlopen. Aan boord bevinden zich nog steeds 41 bemanningsleden. Het gevaarlijkste deel was hun van boord halen. Het water is immers ijskoud en de bemanning moest daarbij in rubberen bootjes stappen.

Opmerkelijk dat er verder geen gevaar is gelopen. Ook het milieu kwam er goed vanaf omdat de boot geen brandstof is gaan lekken.

Lees ook:Twee passagiers vallen van cruiseschip
Lees ook:Vrees voor milieuramp Great Barrier Reef in Australie
Lees ook:Italiaans cruiseship slaat aanval piraten af
Lees ook:Bijna alle passagiers cruiseschip gered
Lees ook:Strandgasten moeten oppassen voor ‘zwinkuilen’

Geen reacties // Reageer