Eerste Westerse toeristen in Irak sinds 2003

Zou jij met vakantie gaan naar Irak? De meeste mensen wachten waarschijnlijk nog eventjes voordat ze gaan boeken. Maar de eerste Westerse toeristen sinds de invasie van Amerika in 2003, besloten het land wel te bezoeken.

De acht toeristen in kwestie bestaande uit Engelsen en Amerikanen ondernamen een vijftiendaagse trip naar Irak. Het feitdat het weer langzaam op gang komt, zegt wel iets over de verbeterde veiligheidssituatie. De toeristen gaven zelf ook aan zich veilig te voelen.

De groep heeft onder meer een kijkje genomen bij de overblijfselen van de Gouden Moskee in Samarra. Deze was het doelwit van een aanslag in 2006.

Lees ook:Irak wil toerisme weer op gang brengen
Lees ook:Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili
Lees ook:Toeristen ontvoert in Ethiopië
Lees ook:Nieuw: vliegverbinding tussen Amsterdam en Irak
Lees ook:Nederlander trekt zich niets aan van Wilders film

Geen reacties // Reageer