Tibet vanaf zondag weer open voor toeristen

Tibet is vanaf zondag weer open voor buitenlandse toeristen.Om veiligheidsredenen (en neem dat met een flinke korrel zout) had China het aantal toeristen beperkt. Alles is nu veilig en vanaf 5 april mogen alle toeristen zelf weer een kijkje nemen.

Het was deze maand precies vijftig jaar geleden dat China een opstand van Tibetanen tegen de Chinese overheersing neersloeg en de Dalai Lama naar India moest vluchten. China was bang voor protesten in Tibet en besloot daarom de toegang to het gebied te ontzeggen.

Lees ook:Voorlopig geen toeristen in Tibet
Lees ook:China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet
Lees ook:Tibet weer geopend voor toeristen
Lees ook:reizen met een deadline
Lees ook:Al 1.5 miljoen reizigers met de omstreden trein naar Tibet

Geen reacties // Reageer