Aruba maakt rif en stranden schoon

Op 4 en 5 juli is het weer zover: het jaarlijkse Reef Care Project. Tijdens dit tweedaagse evenement komen op Aruba zo’n 800 vrijwilligers bijeen voor het schoonmaken van de stranden en duikplekken. Bewoners en toeristen ruimen samen het afval op. Het resultaat mag er zijn: in de afgelopen jaren is de kust maar liefst tachtig procent schoner geworden.

Duikparadijs
Aruba ontvangt jaarlijks meer dan 40.000 duikers. Het rif is een grote trekpleister voor deze duikers, omdat hier prachtige duikplekken te vinden zijn. Onlangs werd Aruba door het Sport Divers Magazine bestempeld als The Wreck Diving Capital of the Caribbean. Het koraalrif dat langs de zuidkust ligt, herbergt meer dan twintig duikplekken waaronder vliegtuig- en scheepswrakken. Snorkelaars en duikers voeren tijdens het Reef Care Project onder water schoonmaakwerkzaamheden uit.

Lees ook:Bonaire verkozen tot beste duikspot ter wereld
Lees ook:Vermiste duiker zwemt 20 kilometer naar kust
Lees ook:Reuzeninktvissen vallen duikers aan
Lees ook:KLM vliegt weer naar Aruba
Lees ook:Win een comfortabele vliegreis naar Aruba met KLM

Geen reacties // Reageer