Walvissafari lucratiever dan walvisjacht

Walvistrips zijn jaarlijks goed voor een omzet van 1,5 miljard euro, volgens een rapport van het International Fund for Animal Welfare (IFAW). Dit bedrag zou de omzet in de walvisjacht door Noorwegen, Japan en IJsland overschaduwen. Hoeveel geld de walvisjagers bijelkaar prikken vermeldt het IFAW niet. Wereldwijd deden 13 miljoen mensen in 119 verschillende landen en territoria aan whale watching.

Het IFAW zal deze bevindingen presenteren tijdens een jaarlijkse ontmoeting van walvisjagers in Portugal. Eén quote van de IFAW wil ik je niet onthouden: ‘Animals, people and the global economy all do better when whales are seen and not hurt.’

De top 5 van gebieden met de meeste “walvistoeristen”:

1. Verenigde Staten
2. Australië
3. Canada
4. Canarische Eilanden
5. Zuid-Afrika

Lees ook:Meer toeristen op zoek naar vliegtickets in periode Gay Pride
Lees ook:Geen bagagetoeslag op prijs vliegticket
Lees ook:Rondreizen IJsland Singlereizen groepsreizen rondreis
Lees ook:Top 10 reisaanbieders met hoogste omzetten
Lees ook:Amerikanen irritantste toeristen

Geen reacties // Reageer