Helft Nederlanders blijft in eigen land

Deze zomer vieren de Nederlanders in totaal 8 miljoen vakanties. Hiervan wordt bijna de helft (3,9 miljoen) in eigen land doorgebracht, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dit cijfer betekent een stijging van 100.000 vakanties ten opzichte van vorig jaar.

Mooi weer
Bij de Nederlanders die in eigen land blijven zijn vooral de campings en bungalowparken populair. Het NBTC merkt dat het weer van invloed is op vakantiegangers die nog een keuze moeten maken: bij mooi weer besluiten meer mensen om in Nederland vakantie te vieren.

Lees ook:Stijging verwacht van Nederlandse vakantiegasten in eigen land
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie met de kerst
Lees ook:Minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:ANWB verwacht dat 2,3 miljoen kampeerders naar het buitenland gaan

Geen reacties // Reageer