Luchtvaartindustrie roept ‘Mayday’

De wereldwijde luchtvaartindustrie heeft te lijden onder de economische duikvlucht, aldus de overkoepelende organisatie IATA. In het eerste kwartaal verloren de maatschappijen bijelkaar 3 miljard dollar (2,1 miljard euro). In hetzelfde kwartaal in 2008 werd er nog 405 miljoen winst gemaakt. Deze cijfers houden zowel rekening met passagiers als met vracht.

Grootste daler: Europa
Al begon de economische crisis in de Verenigde Staten, Europa maakte van alle regio’s het grootste verlies mee: 2,08 miljard dollar. Azië en Oceanië verloren bijelkaar 822 miljoen dollar en Noord-Amerikaanse maatschappijen stonden 574 miljoen dollar in het rood. Alleen in het Midden-Oosten wordt nog winst gemaakt, maar wel veel minder dan vorig jaar.

Lees ook:United Airlines en Continental Airlines samen verder
Lees ook:Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:Top 10 reisaanbieders met hoogste omzetten
Lees ook:Vliegverkeer weer in de lift. Meer passagiers dan het begin van de crisis

Geen reacties // Reageer