‘Boomrestaurant’ constant volgeboekt

Een restaurant in een boomhut is een regelrechte hit in Nieuw-Zeeland. Het Yellow Treehouse Restaurant is op 10 meter hoogte aan een 170 cm dikke boom ‘gehangen’. Via een 60 meter lange loopbrug en een trap kunnen maximaal 18 gasten naar hun tafel klimmen.

Gouden Gids
Het project werd gesponsord door de Nieuw-Zeelandse Yellow Pages. Een gelukkige prijswinnares, Tracey Collins, kreeg de beschikking over een flinke zak geld, een laptop en een fysiek exemplaar van deze Gouden Gids. Aan haar de uitdaging om met deze schaarse hulpmiddelen een architect, een aannemer, alle materialen en manschappen te regelen. De voorwaarde was dat zij een blog moest bijhouden van de voortgang.

66 dagen werk
Het lukte Tracey om de boomhut in slechts 66 dagen af te krijgen. Sindsdien staat de telefoon van het restaurant roodgloeiend. Na een tijdlang als gewoon restaurant dienst te hebben gedaan, is het tijdelijk alleen voor feesten en partijen toegankelijk. De nieuwe eigenaar van het boomhutrestaurant, de boswachters van Redwood Forest, maken nu plannen om ook toeristen te kunnen ontvangen.

Lees ook:Grootste boomhut ter wereld
Lees ook:Overnachten in bijzondere boomhutten in Zweden
Lees ook:Overnachten in een Franse boomhut al vanaf 30 euro
Lees ook:Yellow Cabs binnen 6 jaar vervangen
Lees ook:Bedevaartsoord Lourdes staat blank

Geen reacties // Reageer