Beklimmen Uluru straks verboden?

Het icoon van Australië, Uluru, mag binnenkort niet meer beklommen worden. De monoliet zou te lijden hebben onder erosie. Maar dat is niet de enige reden: in 25 jaar zijn er maar liefst 35 dodelijke valpartijen geweest. Ook zijn de aboriginals tegen het beklimmen van wat zij als een heilig monument zien.

‘Sooner rather than later’
Parks Australia had het publiek eerder gevraagd om vóór september commentaar te geven op een plan dat naar sluiting binnen 10 jaar streefde. Peter Cochrane, het hoofd van de organisatie, heeft nu echter laten doorschemeren dat Uluru “sooner rather than later” wordt gesloten. Hij voegde daaraan toe dat touroperators en toeristische organisaties maximaal 12 maanden krijgen om hun marketingcampagnes aan te passen. Dit zou kunnen betekenen dat Uluru al op 1 oktober 2011niet meer beklommen mag worden.

Lees ook:Naakte bergwandelaars beklimmen Zwitserse berg
Lees ook:Wikimedia wil nieuwe reiswebsite lanceren
Lees ook:Promotiecaravan Glemmer wellicht vernield
Lees ook:Win: Een vakantievilla in Zuid Afrika en WK-tickets
Lees ook:Vlietpop Festival, vandaag in Den Haag

Geen reacties // Reageer