Eclips: duizend Nederlanders naar China

Ruim duizend Nederlanders reizen speciaal naar China af voor de eclips, die op 22 juli plaatsvindt. De zonsverduistering is achtereenvolgens zichtbaar in India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar en China. Dit laatste land is een makkelijke bestemming omdat enkele miljoenensteden in het schaduwpad van de maan liggen.

Groot kans op bewolking
Veel van de Nederlanders reizen naar Shanghai af. Maar dat is dan wel op eigen risico, want het is nu het regenseizoen in die zone. De kans op bewolking is dan ook groot. Toch is de aantrekkingskracht van de maan groot, want deze blijft maar liefst 6 minuten en 39 seconden voor de zon ‘hangen’.

Lees ook:Mogelijk commerciële ruimtereizen in 2015
Lees ook:Hangzhou nieuwe bestemming van KLM in China
Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:ANWB verwacht dat 2,3 miljoen kampeerders naar het buitenland gaan
Lees ook:Shanghai wil ‘Chinglish’ weren

Geen reacties // Reageer