Australische golfbaan wordt 1365 km lang

Over drie maanden wordt een nieuwe golfbaan in de Australische Outback geopend. Met zijn 1365 kilometer is dit meteen de langste golfbaan ter wereld.

Bij diverse hoogtepunten op de Nullarborvlakte, die tussen Adelaide en Perth ligt, worden in totaal 18 holes aangelegd. Zo kunnen golfers hoogstens twee of drie holes per dag spelen, maar zien zij tegelijkertijd een uniek stuk natuur.

Schaapjes tellen
Eén van de fairways ligt bij een enorme schapenboerderij, aldus projectmanager Alf Caputo. Tijdens het afslaan kunnen de golfers het geblaat van de schapen en het geratel van de scheerapparaten horen. Een andere hole ligt bij een immens tarweveld.

Een nieuwe toeristenattractie
Caputo verwacht dat de golfbaan een nieuwe reden wordt voor toeristen om dit relatief weinig bezochte gebied te bezoeken. Hij voorziet pakketten waarbij golfers aanvliegen op Adelaide, onderweg op verschillende plekken golfen en overnachten, en vanuit Perth weer naar huis vliegen. Op 22 oktober vindt het eerste toernooi op de golfbaan plaats.

Lees ook:Onbereikbaar paradijs: Palau (video)
Lees ook:Top 50 steden met de beste reputatie
Lees ook:Spuitende vulkaan nieuwe toeristische trekpleister IJsland
Lees ook:KLM begint nieuwe lijndienst op Liverpool
Lees ook:Woongebied Jarawa-stam verboden gebied voor toeristen

Geen reacties // Reageer