Angst voor aanslagen op Bali

Na de aanslagen op het Ritz-Carlton en het JW Marriothotel in Jakarta, vorige week, zit de schrik er goed in bij de Indonesische autoriteiten. Gevreesd wordt dat terroristen Bali ook als mogelijk doelwit zien. De veiligheidsmaatregelen zijn er daarom flink aangescherpt, zo bericht The Australian.

Auto’s doorzocht
Eén van de maatregelen op Bali is het aanhouden en doorzoeken van auto’s in de onmiddellijke nabijheid van het vliegveld. Tot dusver is er niets gevonden. Reizigers wordt gevraagd om eerder naar het vliegveld af te reizen vanwege de tijd die deze security checks innemen.

Toeristen geschrokken
Toeristen die tijdens hun vakantie van de aanslagen in Jakarta hoorden, zijn van het nieuws geschrokken. Maar van een vroege terugkeer naar huis wil niemand iets weten. “Het is eng, maar we zullen het rustig aan doen en niet naar de grote toeristische plekken gaan,” zegt de Nederlandse Mandy Keesmekers.

De Duitse toeriste Barbara Verimb is ook op haar hoede: “In moslimlanden bestaat altijd de kans op een terroristische aanslag. We logeren gelukkig niet in een luxe hotel en mijden de toeristische hoogtepunten.”

Eerdere aanslagen op Bali
Bali was in 2002 en in 2005 het doelwit van terroristische aanslagen. Naast honderden doden en vele materiële schade, zorgden deze voor een deuk in de aantallen toeristen op Bali.

Lees ook:Vakantie Indonesië populair. Bali is een topbestemming voor Nederlandse toeristen!
Lees ook:Toeristen gedood in Jemen
Lees ook:Krron van Vrijheidsbeeld 4 juli weer open voor bezoekers
Lees ook:Waarschuwing voor aanslagen in Bangkok
Lees ook:Neerstorten vliegtuig grootste angst tijdens vliegen

Geen reacties // Reageer