Wolken verknallen zonsverduistering China

De totale zonsverduistering van vanochtend is voor velen uitgelopen op een persoonlijk drama. Dit onregelmatig terugkerende evenement kon alleen al in China rekenen op tienduizenden zonaanbidders, die speciaal voor de eclips naar het buurland van het land van de rijzende zon waren afgereisd.

Speciale brilletjes of spleetogen?
Om een zonsverduistering zonder gevaar voor blindheid te kunnen aanschouwen, zijn speciale brilletjes vereist. Toch waren deze vandaag niet nodig en hoefden de toeristen slechts hun ogen tot spleetjes toe te knijpen om veilig in de wolken te kunnen kijken.

Geheel bewolkt
De Nederlandse Theo Jurrien was met zeven reisgenoten uit Groningen en Drenthe in de stad Jiaxing. Aan het Dagblad van het Noorden vertelde hij teleurgested: “Het wolkendek was geheel grijs en ondoordringbaar voor de zon. Van tevoren waren er nog stevige buien en onweer.”

Geld wél verduisterd
Al zagen weinigen de maan voor de zon schuiven, er werd wel geld verduisterd. Eén van de mannen uit het reisgezelschap, Jan de Boer uit Paterswolde, werd omgerekend 10 euro afhandig gemaakt, zo meldt dezelfde krant.

Lees ook:Aanslag Love Parade in Duisburg?
Lees ook:De wereld van Sex and the City
Lees ook:‘Vijftig tinten grijs’ vervangt Bijbel in Engels hotel
Lees ook:Nu al sneeuw in Spanje
Lees ook:Italie getroffen door noodweer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wolken verknallen zonsverduistering China

  1. Jeanne

    Een leuk verslag van de zonsverduistering in Nepal met reacties van de lokale bevolking is te lezen op http://www.morgaine.waarbenjij.nu

      /  

Comments are closed.