Kerk verliest rechtszaak van hotel

De zondagse avonddienst moet worden afgelast in een kerk in Samoa. Dit heeft een rechter besloten na klachten over het geluidsniveau van een naastgelegen hotel.

83 decibel
Het kerkgezang van de Worship Centre Church bereikte, vooral op zondagen, ongekende volumes. De openluchtkerk deed sommige gasten van het Millennium Hotel in de hoofdstad Apia hun koffers pakken. Metingen wezen uit dat het geluid tot wel 83 decibel produceerde – net zoveel lawaai als een keukenapparaat of een wekker op één meter afstand.

Discussie
In het zwaargelovige Samoa, dat in de Stille Oceaan ligt, is de discussie over het geloof en het zakenleven nu volop losgebarsten. “Het is niet eerlijk dat kerkgangers hun spirituele gevoelens moeten temperen,” reageert een Samoaanse lezer op de website van een krant. “De kerk moet een toontje later zingen. Als de bezoekers zo hard blijven zingen, is het duidelijk dat God ver, ver van hen verwijderd is,” reageert een ander.

Lees ook:Aanbieding stedentrip naar Parijs
Lees ook:Opblaasbare kerk op Italiaans strand
Lees ook:Hotel Ventana: genieten in het hart van bruisend Praag
Lees ook:Samoa gaat links rijden
Lees ook:Persoonlijk: Vier redenen waarom ik hou van kamperen

Geen reacties // Reageer