Toeristen per ongeluk opgesloten in gevangenis

Twee gepensioneerde toeristen zijn in een historische gevangenis de eerste gevangenen in ruim een eeuw geworden. Het stel, een 64-jarige oud-gevangenbewaarder en zijn 63-jarige vrouw, was op bezoek in Ruthin Gaol (Wales). Deze oude gevangenis is opengesteld als museum.

Deuren op slot
Norman en June Bradshaw liepen nietvermoedend door de gevangenis naar een audiotour te luisteren. Aan het einde van de tour kwamen zij in de souvenirwinkel terecht, die er verdacht gesloten uit zag. Bij nader onderzoek bleek dat alle deuren potdicht zaten. Het paar zat als ratten in de val.

‘Ze zeiden dat het kon’
Volgens Norman en June kwamen zij tegen het einde van de dag binnen, maar vertelde het personeel hen dat er nog wel tijd was voor een tour. In plaats daarvan kwamen zij achter slot en grendel terecht, net als de criminelen die er ruim een eeuw geleden bivakkeerden. De redding kwam uiteindelijk in de vorm van een alerte archivaris uit een naastgelegen gebouw.

Lees ook:Overnachten in voormalige gevangenis
Lees ook:Luchthaven Dubai dicht door kapot vliegtuig
Lees ook:Tien doden in Europa door onweer
Lees ook:De wereld van Sex and the City
Lees ook:Bom-incident op Heathrow airport in Londen

Geen reacties // Reageer