Hevige bosbranden in Zuid-Europa

Op verschillende plekken in Zuid-Europa woeden hevige bosbranden. De hittegolf waar het Middellandse Zeegebied momenteel mee te maken heeft, is daar deels verantwoordelijk voor. In Spanje, Sardinië en Corsica zijn tienduizenden hectares bossen platgebrand.

Spanje
Rond Almería heeft een tweede bosbrand in tien dagen honderden mensen op de vlucht gejaagd. Ongeveer 1.500 inwoners en toeristen werd onderdak geboden in een sporthal. Tientallen brandweerlieden en verschillende blusvliegtuigen deden hun best de vlammen te bedwingen. Alleen deze zomer al hebben bosbranden in Spanje in totaal ongeveer 37.000 hectare in de as gelegd.

Griekenland
In Griekenland stijgt het kwik de komende dagen tot boven de 40ºC. Dit in combinatie met de windkracht, maakt de kans op bosbranden groot.

Lees ook:Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep
Lees ook:Bosbranden bedreigen Los Angeles
Lees ook:Meer dan honderd bosbranden in Griekenland
Lees ook:Bosbranden Zuid-Frankrijk: Branden onder controle, campings nog niet veilig
Lees ook:Toeristen op de vlucht voor bosbranden Zuid-Europa

Geen reacties // Reageer