‘Zakkenvullers’ delen geld uit in Londen

Toeristen -die erom bekend staan op plattegronden, naar gebouwen of door hun cameralens te staren- zijn altijd een gewild doelwit van zakkenrollers. Maar wie deze dagen op bezoek is in Londen, maakt kans op het ontvangen in plaats van geld. De verantwoordelijken: ‘zakkenvullers’.

5 tot 20 pond per persoon
De zakkenvullers, in veel gevallen oud-zakkenrollers, steken biljetten van 5 tot 20 pond in openstaande tassen en jaszakken. “Het voelt goed om eens iets terug te kunnen doen. De mensen kunnen dit wel gebruiken in het huidige economische klimaat,” zegt Chris Fitch.

In opdracht van een internetprovider
Het gaat hierbij om een actie van TalkTalk, een breedbandinternetprovider die het leven van de Engelsen op een originele manier wil opvrolijken. Tot eind augustus loopt de actie in Londen, daarna gaan de zakkenvullers ook op andere plekken in Groot-Brittannië aan de slag.

Lees ook:Pond is nog maar 1,10 waard
Lees ook:Weekendtrip Londen honderd euro goedkoper dan vorig jaar
Lees ook:Hippe festivaltentjes die je zeker niet kwijtraakt in de massa
Lees ook:Gasten Waldorf Hotel mogen gestolen spullen zonder consequenties terugbrengen
Lees ook:Vertrouwen stijgt; Nederlanders gaan weer vaker naar Griekenland

Geen reacties // Reageer