Rotsblokken verpletteren 5 badgasten Algarve

Vijf toeristen zijn afgelopen donderdag verpletterd door afbrekende rotsblokken in Portugal. Op het strand van Maria Luisa, op enkele kilometers van het centrum van Albufeira, brak een rotsblok van een klif en kwam neer op zonnende badgasten. Volgens ooggetuigen brak er grote paniek onder de strandgangers uit.

Geen Nederlandse doden
Albufeira is erg populair bij Nederlandse toeristen. Voor wie geen parasol heeft, zijn de rotsen de enige schaduwrijke plekken op de stranden van deze badplaats. Er vielen geen Nederlandse doden te betreuren. De dodelijke slachtoffers zijn allemaal Portugezen: vier vrouwen en één man. Naast de doden, vielen er tien gewonden.

Vrijwel iedere zomer vallen afbrokkelende rotsen op stranden van de Algarve. Dat hier echter doden door vallen, is zeldzaam.

Lees ook:Reizen met vliegtuig steeds veiliger
Lees ook:Al 450 doden door tsunami en vulkaanuitbarsting Indonesië
Lees ook:In 2012 veel minder doden bij vliegtuigrampen
Lees ook:Doden op Cuba door orkaan Ike
Lees ook:13 doden door windhoos in Halong Bay (Vietnam)

Geen reacties // Reageer