‘Londense metro beestachtig heet’

Behalve krap blijkt de Londense metro ook nog eens beestachtig heet te zijn. In de metro’s van Londen loopt de temperatuur regelmatig op tot 30 graden: precies de maximumtemperatuur voor de laatste rit van slachtvee. Dat blijkt uit een onderzoek van vervoersbedrijf Transport for London.

Sauna
‘The Tube’ is het oudste metronetwerk ter wereld en moet het zonder airconditioning stellen. Zelfs op de rustigste trajecten wordt het al gauw 26 graden, zo blijkt uit de hittekaart. De temperaturen zijn gemeten in de tunnels en niet in de metrowagonnen zelf. Volgens Angela Harding, die regelmatig met de Londense metro reist, is het in de wagonnen veel warmer. “Het is er net een sauna,” vindt ze.

Lees ook:Record koude temperatuur in Zwitserland
Lees ook:Tientallen doden door hittegolf in Zuid-Europa
Lees ook:Zomerse temperaturen in Griekenland
Lees ook:(Veel) Sneeuw in de Alpen!!
Lees ook:Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek

Geen reacties // Reageer