Laura moet nog twee maanden wachten

Laura Dekker, het 13-jarige meisje dat de wereld rond wil zeilen, moet van de rechter nog minimaal twee maanden wachten met haar avontuur. Dat is vanochtend bepaald in een rechtszaak die de Raad van Kinderbescherming tegen Laura’s ouders had aangespannen.

Toezicht
Om te voorkomen dat Laura toch stiekem de boot in stapt, zoals ze eerder dit jaar in Engeland deed, wordt ze onder toezicht van jeugdzorg gesteld. Op 26 oktober wordt definitief beslist of Laura in staat is om in haar eentje rond de wereld te zeilen. Dan worden de resultaten van een persoonlijk onderzoek bekendgemaakt.

Nieuw-Zeeland
Laura maakte eerder deze week bekend dat ze zich desnoods in Nieuw-Zeeland wil vestigen. Tijdens een vier jaar durende wereldreis van haar ouders werd zij daar geboren. Of de solozeilster nu wil wachten op de 26 oktober of zich in Nieuw-Zeeland wil gaan vestigen, is nog niet duidelijk.

Vader
Laura’s vader, Dick Dekker, zeilde op zijn twaalfde ook al in zijn eentje op de Noordzee rond. Dat zorgde toen ook al voor grote spanningen in huize Dekker. Zo zeer zelfs, dat Dick op zijn veertiende bij zijn ouders wegliep.

Lees ook:13-jarige zeilster emigreert naar Nieuw-Zeeland
Lees ook:Laura zeilt naar Engels kindertehuis
Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld
Lees ook:Terug op tv: VaarTV
Lees ook:Lauren Verster in nieuw programma Atlas

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Laura moet nog twee maanden wachten

 1. ernst

  blaag hoort op school

    /  
 2. Clazina

  Laat dat meisje toch gaan..ze kan het toch!!!
  Wat de autoriteiten nu doen..dat druist tegen haar natuur..gewoon gaan Laura…ik ben ook moeder..en dus moet je je kinderen loslaten…

    /  
 3. linda

  Dit is nog maar een meisje van 14!! Ik mocht toen ik 14 was nog niet alleen naar de disco…
  Ik vind het dus ook niet goed dat zo een klein meisje alleen de wereld over gaat. Ze mag dan weet ik niet wat voor een IQ hebben en hoeveel geld mama of papa heeft, maar ze is en blijft een KIND dat naar school hoort te gaan!!!!!!!

    /  
 4. Judith

  Beter dat het meisje de zeeën overvaart, dan dat ze in de disco zit te blowen, te drinken en te roken, en dat ze daardoor in handen valt van loverboys met vreemde namen…

    /  
 5. Bente McAllister

  IK, met nadruk op ik, omdat andere mensen er misschien wel anders over denken, vind Laura een over het paard getild meisje, haar vader moet ook stoppen met haar te steunen in die onzin…we hebben allemaal gezien op tv hoe moeilijk Henk de Velde het al had, Laura moet gewoon naar school gaan en dan nog maar eens dit soort plannen maken als ze uitgestudeerd is.
  Haar vader zeilde op de Noordzee toen hij nog heel jong was, maar de Noordzee is een badkuip in vergelijking met wat Laura wil gaan doen…STOP die ONZIN en maak eerst je school af….
  Zou me hoogst verbazen als ze mag gana, want als ik mijn kleindchter 2 dagen eerder van school wil halen om de paasvakantie in Mexico door te brengen, krijg ik GEEN teostemming…2 dagen….en zij wil op leerlplichtige leeftijd 4 jaar er tussen uit,….
  Als ze mag gaan van de rechter vind ik dat meewerken aan ZELFDODING…omdat ze nooit meer terug komt…WAT BEZIELD OOK DIE OUDERS…./

    /  

Comments are closed.