Bosbranden bedreigen Los Angeles

De brandweer van Los Angeles heeft grote moeite om bosbranden rond de stad te bedwingen. Gisteravond verongelukten twee brandweermannen in de strijd tegen het vuur, terwijl de huizen van 10.000 bewoners direct worden bedreigd.

Zesduizend brandweerlieden
Om het vuur te bestrijden zijn zesduizend brandweerlieden opgetrommeld. Doordat het droge struikgewas ten noorden van de stad al ruim zestig jaar geen bosbrand heeft doorstaan, is het gebied zeer vatbaar voor bosbranden. De gouverneur van Californië, voormalig acteur Arnold Schwarzenegger, stelde vanuit een helikopter vast dat de branden “nog steeds totaal niet onder controle zijn”.

Niet de eerste keer
Californië krijgt, net als de landen rond de Middellandse Zee, ieder jaar te maken met bosbranden. In 2007 moesten 640.000 mensen hun huizen verlaten en werden 2.000 huizen door de vlammen verzwolgen.

Lees ook:Bosbranden Griekenland bereiken Athene
Lees ook:Hevige bosbranden in Zuid-Europa
Lees ook:Bosbranden op komst in Californië
Lees ook:Griekenland: ‘bosbranden Athene onder controle’
Lees ook:Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep

Geen reacties // Reageer