Bestedingen wintersporter: wel of juist niet omlaag?

‘Crisis heeft nog geen vat op wintersporter’ kopte de Telegraaf gisteren positief. ‘Wintersporters doen het zuinig aan’ beweert het AD vandaag. Twee haaks op elkaar staande beweringen, maar niet allebei even goed onderbouwd. Dus wie van de twee heeft het bij het juiste eind?

‘Wintersporter wil luxe chalet’
De Telegraaf sprak alleen met Belvilla, de verhuurder van vakantiehuizen. Daar is duidelijk te merken dat klanten voor de grotere villa’s gaan. Want, zo beweert Belvilla, de kosten per persoon zijn lager wanneer je met een grote groep in een huis gaat zitten. Door zelf te koken bespaar je bovendien extra kosten. Dus, naamloze journalist van de Telegraaf, hoezo heeft de crisis geen vat op de wintersporter? Voorzichtig zijn met die vette koppen boven je artikelen!

Geen tweede of derde wintersportreis
Het AD is een stuk nuchterder. Mark van der Werf haalt een onderzoek van NBTC-Nipo aan, waarvoor een rondgang langs verscheidene touroperators is gemaakt. Deze zien allemaal een daling van 10 tot 20 procent van het aantal boekingen. Vooral de fanatieke wintersporter laat het komende seizoen de tweede of derde reis naar de besneeuwde hellingen schieten, aldus OAD.

Kat uit de boom
De reisorganisaties hopen dat de wintersporters slechts de kat uit de boom kijken. TUI rekent op veel last-minuteboekingen, terwijl D-Reizen denkt dat mensen vooral weekendjes in plaats van hele weken op wintersport gaan. Conclusie: we wachten het samen met de wintersporter gewoon af!

Lees ook:Vrouw bepaalt vakantiebestemming
Lees ook:Niks van recessie te merken bij wintersportvakanties
Lees ook:Nieuws: Curaçao is the place to be!
Lees ook:Veel zomerplannen ondanks crisis
Lees ook:Aantal vliegpassagiers blijft maar dalen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bestedingen wintersporter: wel of juist niet omlaag?

 1. Brenda

  We laten de 2e keer wintersport schieten. We gaan du normaal met de kerst en de krokus. Al aan de mogelijkheid gedacht dat de meeste wintersporters die normaal 2 x gaan weten dat met de krokus heel nederland en heel duitsland tegelijkertijd vakantie heeft? De nuchtere nederlander denkt gewoon: We slaan een xtje over ons te druk en gelijk hebben ze…

    /  
 2. Patrick

  Ja ik weet nog wel toen ik single was dat ik altijd de intentie had om twee keer te gaan. Helaas vergiste is me elke keer weer hoe duur het ook ter plaatste is. Dus meestal was het budget na één keer al op

    /  
 3. Casper

  Inderdaad is een groter chalet delen een goede optie om de kosten te drukken. Bijvoorbeeld een 8 persoons chalet huren met 2 gezinnen. Hoewel het soms wel een georganiseer is om zoiets met een bevriend gezin of familieleden af te spreken i.v.m. vakantieperiode die moet samenvallen…

    /  

Comments are closed.