Nieuws: Mexicaanse griep treft inheemse indianenstam

Zeven Yanomami-indianen uit Venezuela zijn de afgelopen weken overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Geschat wordt dat inmiddels duizenden indianen de griep te pakken hebben.

De Yanomami-indianen behoren tot één van de meest geïsoleerde stammen van de wereld. Hierdoor zijn ze natuurlijk extra vatbaar voor vreemde ziektes. Inmiddels is er al een medisch team ter plaatse om de zieken te behandelen en de regering heeft het gebied afgesloten van de buitenwereld. Serious business dus!

Hoe de griep precies bij de indianen terecht is gekomen, blijft gissen. Wel was de afgelopen maand een voetbal evenement in de regio. Dit heeft veel bezoekers van buitenaf getroffen.

Niet alleen hun geïsoleerdheid, ook het feit dat ze een slechte weerstand hebben en soms ondervoed zijn, zorgt ervoor dat de griep hun zwaar kan treffen. In de jaren 80 hebben goudzoekers ook malaria meegenomen naar het gebied. Dit kostte éénvijfde van de stam toen het leven. In totaal gaat het om een stam van 30.000 indianen.

Regeringen over de hele wereld moeten drastische maatregelen nemen om inheemse stammen de beschermen tegen de Mexicaanse griep, anders kan het flink uit de hand lopen.

photo credit: christiancaron2000

Bron: Columbus Magazine

Lees ook:Indianenstam ontdekt
Lees ook:Balkon 1200 meter boven Grand Canyon geopend
Lees ook:Mexicaanse griep ook in Thailand en Cuba
Lees ook:Mexico-stad biedt toeristen gratis verzekering
Lees ook:Bestemming: Noord Chili, San Pedro de Atacama

Geen reacties // Reageer