Online je vakantie boeken steeds populairder

Ging je vroeger naar een reisbureau om een vakantie te boeken, tegenwoordig is dat achterhaald. Steeds meer mensen gebruiken internet voor het boeken van reizen en vakanties, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

In 2009 boeken bijna zes van de tien e-shoppers vakanties online. Hiermee is het bespreken van reizen en accommodaties de meest voorkomende online aankoop. Vier jaar geleden boekte slechts een derde van de shoppers online hun vakantie. Er zijn in 2009 ongeveer 6 miljoen e-shoppers. Dat is meer dan de helft van de internetgebruikers (51 procent).

In de periode 2005–2009 werden alle soorten online aankopen populairder, maar het online boeken van vakanties, reizen of accommodaties maakte de grootste sprong. Ook het online kopen van kaartjes voor evenementen is tussen 2005 en 2009 sterk gestegen. Het kopen van kleding, Boeken en muziek is eveneens populair.

Lees ook:Forse toename aantal vliegvakanties
Lees ook:Nederlanders boeken massaal zomervakantie
Lees ook:Top 10 reisaanbieders met hoogste omzetten
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:Jongens willen vooral feesten, zuipen en sex, meisjes willen uitrusten

Geen reacties // Reageer