Loos alarm op Eindhoven Airport

De verdachte koffer die gevonden is op Eindhoven Airport blijkt loos alarm te zijn. Dat zegt een woordvoerder van de marechaussee. Wat er in de koffer heeft gezeten is nog onduidelijk. Wanneer het vliegveld weer wordt vrijgegeven is ook nog niet duidelijk. Vijf vluchten die vanaf de luchthaven zouden vertrekken hebben vertraging opgelopen. Zij vertrekken nu zo snel mogelijk naar hun oorspronkelijke bestemming.

 

 

De marechaussee heeft de vermoedelijke eigenaar van de koffer getraceerd en meegenomen voor verhoor. Of er een explosief in de koffer zit, is vooralsnog onduidelijk. De koffer wordt door een bomverkenner onderzocht.

 

Een paar honderd reizigers worden opgevangen in een andere terminal, een hangar en een nabijgelegen bedrijf. Vliegtuigen kunnen wel landen op de luchthaven. De toestellen worden geparkeerd aan de militaire kant van de luchthaven. Passagiers worden met bussen naar de militaire terminal gebracht en kunnen van daaruit verder reizen. Een cirkel van zeker 200 meter rondom de terminal is nog steeds afgezet.

Lees ook:Eindhoven Airport ontruimd na vondst verdachte koffer
Lees ook:Alweer terminal ontruimd in New York, dit keer op de luchthaven JFK
Lees ook:Eindhoven Airport belangrijk voor mensensmokkelaars
Lees ook:Transavia: onduidelijk of er vanmiddag gevlogen kan worden
Lees ook:Erben Wennemars neemt koffer Maxima mee naar huis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Loos alarm op Eindhoven Airport

  1. ED Doctor

    Smith, it is a great post thanks for posting it!

      /  

Comments are closed.